Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 31 Temmuz 2014 - 20:40 Yorum: 0

Elektrik santralinin bombalaması sağlık sektörünü vurdu

Gazze'de İsrail'in tek elektrik santralini bombalamasının ardından üretimin durması, sağlık sektörünü tehdit ediyor.

Elektrik santralinin bombalaması sağlık sektörünü vurdu

Gazze'de İsrail'in tek elektrik santralini bombalamasının ardından üretimin durması, sağlık sektörünü tehdit ediyor.

İsrail'in saldırılarında yaralanan binlerce kişinin tedavi edildiği hastanelerde ve sağlık merkezlerinde elektrik derdi kafa gösterdi. Üretimin durması, hastanelerdeki tedavileri sekteye uğratması nedeni ile hastaların hayatını tehdit ederken, sağlık sektöründe de aşılamayacak sorunlara yol açıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı Vekili Yusuf Ebu er-Riyş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Elektriklerin kesilmesi, her gün onlarca hasta karşılayan Gazze'deki hastanelerin çalışmasını menfi etkiledi. Binlerce hasta ve yaralının acil ameliyat olması gerekiyor, elektrik kesintisi nedeni ile ameliyatlar sekteye uğruyor' dedi.

Yaralıların aileleri ise elektrik kesintileri nedeni ile yakınlarının hayatından kaygı duyuyor.

İsrail'in saldırılarında oğlu yaralanan Raniye Nufel, Şifa Hastanesi'nde tedavi gören oğlunun durumundan kaygı duyduğunu belirterek, 'Oğlum, hastanede elektrikli aletlerle tedavi oluyor. Hastanede jeneratör çalışmazsa, tamamıyla elektrik biterse ne yaparız?' diye konuştu.

Arap ülkelerinin Gazze saldırıları meselesi için suskunluğunu eleştiren Nufel, 'Füzelerden kurtulan, elektrik yoksunluğundan mı ölsün?' ifadesini kullandı. 

Dünya ile ilişkileri kesiliyor

Elektrik kesintisi, televizyon, buzdolabı bunun gibi ev eşyaları ile cep telefonlarının kullanımını da etkiliyor. Birçok evde televizyonlar çalışmazken, şarj edilemediği için cep telefonlarının kapanması, iletişimde kopukluğa yol açıyor.

İnsanlar haberleşmekte zorluk çekerken, televizyon ve radyolardan haberler takip edilemiyor.

Filistinli Rim Hamad, 'Elektrik yoksunluğu nedeni ile cep telefonlarını şarj edemiyoruz.  Ailemiz ve akrabalarımızla iletişimi sağlamak için jeneratörleri olan ya da jeneratörleri çalıştırmak için yakıtı olan kişiler arıyoruz. Televizyon çalışmadığı için gelişmeleri cep telefonlarının radyolarından takip etmeye çalışıyorduk, şimdi şarj derdi çekiyoruz' dedi.

Filistinli anne Aye Fayez, '6 yaşındaki oğlum, hava kararır kararmaz ağlamaya başlıyor. Füze ve bombardıman seslerine karanlık eklenince korkudan sabaha kadar ağlıyor' diye konuştu.

Gazze Enerji İdaresi Başkan Yardımcısı Fethi eş-Şeyh Halil, salı günü İsrail'in, elektrik santralinin ana yakıt tankını vurması üzerine üretimin yüzde yüz durduğunu açıklamıştı.

Muhabir: Zeynep Hilal Karyağdı, Ömer Faruk Şimşek

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber