Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 26 Kasım 2014 - 21:33 Yorum: 0

Elektronik Demokrasi Partisi kuruldu

Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı'nın kurucuları arasında bulunduğu Elektronik Demokrasi Partisi'nin (e-Parti) kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına verildi.

Elektronik Demokrasi Partisi kuruldu

Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı'nın kurucuları içerisinde olduğu Elektronik Demokrasi Partisi'nin (e-Parti) kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına verildi.

e-Parti kurucuları içerisinde bulunan Halıcı, yaptığı açıklamada, partinin kurum dilekçesini  İçişleri Bakanlığı'na verdiklerini ve 'alındı' belgesini de aldıklarını söyledi. 

Halıcı, e-Parti'nin esas ilkelerinin ve önceliklerinin internet ortamında duyurulmaya başlandığını ve yurttaşlardan partinin kuruluşunun iri alaka gördüğünü belirtti. 

Tüzük, program ve partinin seçimlere yönelik vaatlerinin yurttaşlarla müşterek çoğulcu demokrasi felsefesiyle sürdürüleceğini kaydeden Halıcı, partinin tüm bireylere hayırlı uğurlu olmasını diledi. 

Kurucu üyelerinin listesini TBMM'de açıklayacaklarını belirten Halıcı, şöyle devam etti:

'Çoğunluğu genç olan, teknolojiye alaka duyan, elektronik dünyada varlıklarını sürdürmeyi iyi bilen arkadaşlarımızdan kurulu bir ekip. Ama bu başlangıç, öteki partilerden değişik şekilde her etapta tüm politik süreçlerimizi yurttaşlarımıza açmış dolayısıyla herkes namzet olabilir. Aday adayı olabilir, hepimizin seçimi de yalnızca tepeden inme, yalnızca umumi başkanların belirgin yöneticilerin dudakları içerisinde olmayan tüm üyelerin oy kullanarak demokratik bir şekilde adaylar oluşacak. Milletvekilleri, mahalli İdare adayları da böyle olacak.'

Halıcı, seçim diye acil bir telaşlarının olmadığını belirterek, 'Partiler bitkisel şekilde seçime girmeyi birinci misyon şekilde görüyorlar. Biz idealimizde bulunan yurttaşların da idealinde olacağına inandığımız bir parti kurduk, yurttaşlarımızın katkısıyla da fazla fazla süratli gelişeceğini görüyoruz. Dolayısıyla seçim diye bir telaşımız yok. Zaten seçim takvimi fazla fazla kısıtlı' diye konuştu. 

Halıcı, yalnızca sanal ortamda değil, insanlarla birebir münasebet kurarak, partilerinin vizyonu doğrultusunda çalışmalar yapacaklarını söyledi. 

Muhabir: Fatih Çakmak

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber