Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 26 Haziran 2016 - 12:58 Yorum: 0

Elektronik Parça Satıcılarının Yüzü Gülmüyor

KIRKLARELİ (İHA) – Eskiden birçok ailenin geçim kaynağı olan elektronik tamircilik ve elektronik parça satıcılığı işini yapanların sayısı her geçen...

Elektronik Parça Satıcılarının Yüzü Gülmüyor

KIRKLARELİ (İHA) – Eskiden birçok ailenin geçim kaynağı olan elektronik tamircilik ve elektronik parça satıcılığı işini yapanların sayısı her geçen gün azalıyor.

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde 20 yıldır elektronik parça satan Orhan Erdem de, işlerin eskiye oranla azaldığını söyledi. Erdem, vatandaşın televizyon parçası almak yerine yeni televizyon aldığına dikkat çekti.

Mesleğin geçişte daha keyifli olduğunu savunan Erdem, "Eskiden işlerimiz daha iyiydi. Daha önce Lüleburgaz'da 40'a yakın televizyon tamiri yapan yer vardı. Bu sayıda yarıya yakın düşüş oldu. İşler çok iyi gitmiyor. Yılbaşından sonra işlerimizde azalma meydana geldi. Herkes kredi kartına yöneldi. Vatandaş televizyon tamiri yapacağına yeni televizyon alma gereğinde bulunuyor. Çünkü televizyon alırken peşin çalışmıyor. Taksitle alıyor bu yüzden işlerimizde azalma yaşandı. Biz mesleğimizin son temsilciyiz. Mesela Babaeski ilçesinde bu işi yapan yok, kalmadı. Kazandığımız para cebimizde kalmıyor" dedi.

"ELEKTRONİK MALZEME RİSKLİ İŞ VATANDAŞ ALIRKEN İYİ MALZEME ALSIN"

Elektronik malzeme alırken dikkat edilmesi gereken hususlar olduğunu ve vatandaşların bu konuda hassas olması gerektiğini belirten Erdem, "Elektronik malzeme riskli iş, vatandaş alırken iyi malzeme alsın. Daha önceki zamanlarda ucuz elektronik malzeme kullananların evinde yangınlar çıktı. Ucuz almak iyi ama sırf ucuz olsun diye de kaliteyi arka plana atamayız. Şu anda televizyon kumandası satıyoruz. Tek satabildiğimiz televizyon kumandası. Çünkü insanların tek eğlencesi televizyon" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber