Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 22 Ağustos 2014 - 11:28 Yorum: 0

Elfida'nın eli kalem tutacak

Derinin kemikler kadar hızlı büyümemesi sonucu, el ve ayak parmakları yapışan ve vücudunun tamamı yaralarla kaplanan 7 yaşındaki Elfida Gündüz'ün çığlığına İzmir Sağlık Müdürlüğü yanıt verdi

Elfida'nın eli kalem tutacak

İZMİR (AA) - EFSUN YILMAZ - Derinin kemikler kadar hızlı büyümemesi sonucu, el ve ayak parmakları yapışan ve vücudunun tamamı yaralarla kaplanan 7 yaşındaki Elfida Gündüz'ün çığlığına yanıt İzmir Sağlık Müdürlüğünden geldi.

İşçi babası ve ev hanımı annesiyle Çiğli ilçesinde yaşadığı evden "Epidermolyssis Bullosa" hastalığı nedeniyle çıkamayan ve vücudunun her yeri ile bazı iç organlarında yaralar oluşan Elfida, yaşıtları gibi okula gitmek istedi.

Yapışık parmaklarının açılması için yardım isteyen Elfida'yı evinde ziyaret eden İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaştırdı. Hastanenin plastik cerrahi uzmanı doktorları el deri ve kemiklerinin ayrılabileceğine karar vererek ameliyat için 1 ay sonrasına gün verdi.

-"Zeki bir çocuk"

İzmir Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Elfida'nın çok zeki bir çocuk olduğunu, her gün kullanmak zorunda kaldığı ilaçların adını ezbere bildiğini söyledi. 

Tek isteği "kalem tutmak" olan Elfida'ya umut olabilmek için yardım eli uzattıklarını kaydeden Türkyılmaz, "Mart ayından bu yana ailesi Elfida'yı ameliyat ettirmeye çalışmış ama bir noktada tıkanmışlar. Sağlık Müdürlüğü ricasıyla uzman hocalarımız randevularını verdiler" dedi. 

"Epidermolyssis Bullosa" hastalığının hem döküntülü hem de yapışan tarzda bir hastalık olduğunu, deride olduğu gibi mide, yemek borusunda da sorunlara yol açtığını anlatan Bediha Türkyılmaz, "O evladımıza elimizden geleni yapıp hayatını kolaylaştırmaya çalışacağız. Hastalığı yok etmek mümkün değil. Bunu zaten Elfida da biliyor. Daha kaliteli hayat sürmesi ve iyi eğitim alması için çalışacağız" diye konuştu. 

-Elfida sevinçli

Elfida'nın annesi Zülfiye Gündüz de önce Sağlık İl Müdürlüğü yetkililerinin desteğiyle sevindiklerini, daha sonra "evde eğitim" için Milli Eğitim İl Müdürlüğüne başvurduklarını kaydetti.

Kalem tutabilmek isteyen Elfida'nın hastalığına rağmen hayallerinin gerçekleşebileceğine işaret eden Zülfiye Gündüz, ameliyat ve eğitimden sonra tek sorunlarının, yaraların açılmasına neden olan naylon karışımı kıyafetlerden kurtulmak ve has pamuk elbiselere kavuşabilmek olduğunu aktardı.

Elfida Gündüz de ameliyatı yapacak doktorlarla konuştuğunu ve çok mutlu olduğunu belirtti.

Doktorların ameliyatla ilgili kendisini bilgilendirdiğini anlatan Elfida Gündüz, "Benimle çok ilgilendiler. Bir hastanın elini daha önce düzeltmişler. Plastik bir alet kullanacaklarmış. Çok mutluyum artık ben de yazı yazabileceğim. Eve öğretmen çağırdık onlar bana okuma yazmayı öğretecek" dedi.

Derinin kemikler kadar hızlı büyümemesi sonucu, el ve ayak parmakları yapışan, açılan yaralar nedeniyle sürekli enfeksiyon tehdidi altında olan Gündüz'ün acılarını hafifletmek isteyen Mutlu Olalım Projesi çeşitli etkinlikler düzenlemiş, etkinliklere katılan Sivasspor'un kalecisi Korcan Çelikay da küçük kıza ilaç yardımında bulunmuştu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber