Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 22 Temmuz 2014 - 18:10 Yorum: 0

Elif Akyüz aklandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Teftiş Kurulu, "Elif Akyüz'ün şampiyon olabilmesi için kol saati ve doların, Abdurrahman Akyüz tarafından yönetici ve hakemlere verildiği" iddialarına ilişkin bulguy bulguya rastlanmadığını bildirdi.

Elif Akyüz aklandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, '2011 Dünya Wushu Şampiyonası'nda birinci olan Elif Akyüz'ün şampiyon olabilmesi için 7 tane Rolex kol saati ve bir tutar doların, çağın federasyon başkanı Abdurrahman Akyüz yönünden yönetici ve hakemlere verildiği' yönündeki iddialara ilişkin bir bulguya rastlanmadığını bildirdi.

Wushu Federasyonu Asbaşkanı Rıdvan Duran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlık Teftiş Kurulu'nun, 9-15 Ekim 2011 tarihlerinde yapılan şampiyonada 'kuzey mızrağı' dalında birincilik ele geçiren Elif Akyüz'ün 'şampiyon olması için yönetici ve hakemlere rüşvet verildiği' yönündeki iddiaların iftiradan ibaret olduğuna karar verdiğini belirtti.

Milli sporcu Akyüz'e atılan iftiraların kurul raporuyla ortaya çıktığı anlatım eden Duran, 'Zaten başından bu güne böyle bir şey olmadığını söylüyorduk. Akıl dışı ve komik bir iddialardı. Böyle bir şeyin olabilmesi için birçok kişiyi organize etmeniz gerekiyor ve 3-5 kişiye saat vermekle olabilecek bir şey değil. Neticede yapılan incelemelerle de iftira bulunduğu da anlaşıldı. Resmi şekilde da gerçek dışı bulunduğu ortaya kondu' diye konuştu.

Duran, Dünya Wushu Federasyonu'nun da konuyu incelediğini belirterek, böyle bir şeyin olası olmadığını ortaya koyduklarını kaydetti.  

İddiaları ortaya koyan kişilerle ilgili yasal süreç başlatılacağını anlatım eden Duran, sözlerine şöyle devam etti:

'Bu iddiaları ortaya koyanların kimler olduğunu biliyoruz ve hepsiyle ilgili hukukçularımız işlem başlatacak. Devam eden tazminat davalarına ek olarak, elimizdeki belgelerle bunların iftira ve safsata olduğunu belgelerle göstereceğiz. Burada yalnızca sporcumuzun duyguları incinmedi, ulusal onurumuz da zedelendi. Şampiyon sporcularımıza böyle iftira atarak, ulusal itibarımızı kendi elimiz ve ağzımızla ayağa düşürebiliyorsak bu, hiç hoş değil, kabul edilemez. Bunun da takipçisi olacağız.' 

Duran, Türkiye'de wushunun ilerlemesi için sporcu yetiştirmeye devam edeceklerini belirterek, 'Dünya şampiyonları çıkararak, iddialı sporcularımızla ülke spor camiasının göğsünü kabartacağız' dedi.

Akyüz: 'Bizim onurumuzla oynadılar'

Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz de en başından bu yana iddiaların sahte ve yalan olduğunu vurguladıklarını, Bakanlık Teftiş Kurulu'nun da söz konusu iddiaların asılsız olduğunu ortaya koyduğunu söyledi. 

İddiaları ortaya atan şahısların dilekçelerinde kendilerine aksi düştüğünü belirten Akyüz, ilk dilekçede 'Her şeyi gördüm, biliyorum' diyen kişinin, daha sonraki dilekçesinde ifadesini değiştirip, olayı görmediğini, yalnızca başkasından duyduğunu anlatım ettiğini vurguladı. 

Son raporla iddiaların yalandığını ve bu olayda adı geçen kişilere davalar açılacağını anlatım eden Akyüz, şunları kaydetti:

'Bizim onurumuzla oynadılar. '17 Aralık' operasyonlarının derhal ardından bazı yayın organlarında çıkan yalan haberlerle Türk sporunda da bilmeceler yaşanması amaçlandı. Gururumuz dünya şampiyonu, Elif Akyüz'ü materyal şekilde kullandılar. Yapılan büyük bir haksızlık ve zalimliktir. Başörtülü sporcumuza saldıranlar, bir taraftan zihniyetlerinden ötürü düşmanlık beslerken bir taraftan da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la aramızdaki ilişkiyi çekemeyenler, ona saldırmak arzu edenler bizi de çocuğumuzu da malzeme olarak kullandılar. Böyle ciddi başarılara imza atan Elif Akyüz benim kızım olmasaydı, eminim ki heykeli dikilirdi.'

 

Muhabir: Esra Duman

ETİKETLER: Elif Akyüz , aklanma
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber