Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 20 Temmuz 2014 - 23:38 Yorum: 0

Elinizi tetikten çekin, öldürmekten vazgeçin

Adalet Bakanı Bozdağ,"Bu öfke, bu kin, bu nefret, başka başka kinleri, öfkeleri, nefretleri ortaya çıkaracak. Onun için buradan bir kez daha diyorum ki, elinizi tetikten çekin, öldürmekten vazgeçin" dedi.

Elinizi tetikten çekin, öldürmekten vazgeçin

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Bu öfke, bu kin, bu nefret, öteki diğer kinleri, öfkeleri, nefretleri ortaya çıkaracak ve öteki huzursuzluklar olacaktır. Onun için buradan bir defa daha diyorum ki, elinizi tetikten çekin, öldürmekten vazgeçin. İnsan olun, insan benzeri davranın. Vahşi bir canavar benzeri devinim etmekten vazgeçin diyorum' diye konuştu.

Bozdağ, Yozgat'ta Valilik ve Belediyenin hazırladığı Bozok Bereket Kervanı Projesi kapsamında, Sorgun ilçesinde verilen iftarda yaptığı konuşmada, ramazanın bereket, paylaşma ve rahmet ayı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin her yerinde huzur birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğunu belirten Bozdağ, 'Vatandaşlarımız Ramazan ayını mutluluk arasında idrak ediliyor. Gönül istiyor ki dünyanın öteki yerlerinde de mutluluk olsun, sulh olsun, oralarda da kişiler böyle bir araya gelsin birbirinin gözlerinin içine baka baka, bir birine sırtlarını dayaya dayaya iftar yapsınlar. Sohbet etsinler. Ama maalesef Suriye’de, Irak’ta, Gazze’de kişiler oruçlarını mutluluk bünyesinde tutamıyor, iftarlarını sorunsuz bir şekilde yapamıyorlar' diye konuştu.

 İsrail bir devlet terörü estirdiğinin altını çizen Bozdağ, şöyle devam etti:

'Bütün evrensel yasa kurallarını çiğneyerek, uluslar arası hukuku ihlal ederek mukaddes olan hayat hakkına hukuksuz bir şekilde müdahale etmektedir. Gökten Gazzelilerin üzerine ölüm yağdırıyor. Karadan ölüm yağdırıyor. Çocuk demeden, hanım demeden, hasta demeden, yaşlı, masum demeden, hiç bir fark gözetmeden ölüm yağdırıyor.  Bütün dünyada bu vahşeti seyrediyor. Çocukların nasıl öldürüldüğünü kişiler medya aracılığı ile takip etmekten hicap duyuyorlar. Fotoğraflara, videolara bakamıyorlar. Çünkü insanlığın öldüğü büyük bir vahşeti orada görüyorlar. Bu gün İsrail’in yaptığıyla Gazze’de sırf masum kişiler ölmüyor, öldürülmüyor, tıpkı sürede Gazze’de insanlık öldürülmektedir. Aynı sürede Gazze’de vicdanlar yoktur edilmektedir.'

Birleşmiş Milletler düzeni İsrail karşısında stop etmiştir

Bozdağ, dünyanın Gazze'de yaşaşan vahşete seyirci kaldığını anlatım ederek, şunları söyledi:

'Bugün Amerika’sı, Avrupa’sı, Rusya’sı tüm dünya ülkelerinin çoğu, uluslararası toplum, Birleşmiş Milletler ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi maalesef ölümleri adeta diri yayında seyrediyorlar. Buradan bir defa daha anlatım ediyorum ki, İsrail’in öldürdükleri Gazzeli Müslümanlar değil de Gazzeli Hristiyanlar olsaydı, acaba Amerika’sı, Avrupa’sı, Birleşmiş Milletleri böyle sessiz durur muydu? Acaba bu İsrail’in savunma hakkıdır, meşru müdafaa hakkıdır diye değerlendirmelere yaparlar mıydı? Yapmazlardı. Emin olun yapmazlardı. Suriye’de ölenlerde Müslümanlar değil, öteki din mensupları olsalardı yine yapmazlardı. Ama maalesef ölen Müslümanlar olunca, uluslararası hukukta, ülkelerin harekat tarzı da öteki diğer olmaktadır. Biz denir ki insansa mesele, orada din, dil, ırk, devlet, ulus ayırımı asla yapılmaz, yapılmamalıdır. İnsanın yaşaması, yaşatılması için tüm uluslar arası toplum, tüm ülkeler bir ve birlik olmalıdır. Eğer böyle olursa dünyada harpler olmaz. Eğer böyle olursa terör olmaz. Ama maalesef Birleşmiş Milletler kurum felsefesinin gereğini bugün yapmamaktadır. Adeta Birleşmiş Milletler düzeni İsrail karşısında stop etmiştir. İflas etmiştir. Bugüne kadar Birleşmiş Milletlerin aldığı kararların hiç birine İsrail uymamıştır. Yüzlerce karar var. Hiç bir tanesini yerine getirmedi. Türkiye yahut öteki bir ülke, bu kararları yerine getirmese ona müeyyide uygulanıyordu. İsrail’i hangi müeyyide uygulandı bu güne kadar kadar. Kararlara uymadın diye hangi Önlem alındı, hiç bir tanesi alınmadı. Hiçbir müeyyide uygulanmadı. Onun için de ne yapıyor? Azgınlıkta, vahşette Hitler'i geçmiş durumda.'

İsrail Firavun’un yaptığı zulmü, bu gün 21. yüzyılda yapıyor

İsrail’in güvenliğinin kan akıtarak, masumları katlederek sağlanamayacağını ifade eden Bozdağ, 'Vaktiyle Mısır’da Firavun vardı. Gördüğü rüyayı tabir ettiriyor kahinlere. Onlar diyorlar ki, bu zamanlarda bir çocuk doğacak. Erkek çocuğu, senin tahtını tacını hak ile yeksan edecek, senin elinden alacak. Firavun ne yapıyor biliyor musunuz? Talimat veriyor. Doğan tüm erkek çocukların öldürülmesi talimatını veriyor. Anne karnındaki, kundaktaki, tüm erkek çocukları öldürtüyor. Ne oldu, Allah, firavunu yoktur edecek yiğidi firavunun sarayında büyüttü yoktur oldu gitti. İsrail firavunun yaptığı zulmü, bugün 21. yüzyılda yapıyor. Nasıl Firavun kendi zulmüyle sırf kendi sonunu hazırladıysa, İsrail’de huzuru, barışı, güvenirliliğini ikame yerine kendi menfi sonunu hazırlıyor, bunun belki bilincinde değil. Bu öfke, bu kin, bu nefret, öteki diğer kinleri, öfkeleri, nefretleri ortaya çıkaracak ve öteki huzursuzluklar olacaktır. Onun için buradan bir defa daha diyorum ki elinizi tetikten çekin, öldürmekten vazgeçin. İnsan olun, insan benzeri davranın. Vahşi bir canavar benzeri devinim etmekten vazgeçin diyorum. Bir defa de Sorgun’daki iftar sofrasından ölümlerin durmasını, haksız hukuksuz saldırılara son verilmesini ilgi ediyorum' halinde konuştu.

Muhalefet partilerine el insaf, el insaf diyorum

 Ana muhalefet partisinin, İsrail’in yaptığı zulüm üzerine bir değerlendirme yaptığını hatırlatan Bozdağ, şöyle devam etti:

'Arkasından da hükümetimize, sayın Başbakanımıza saldırıyorlar. CHP'sine, MHP'sine, onların sözcülerine göre sanki İsrail’in zulmünü oluşturan İsrail değil de Türkiye. Sanki ölüm yağdıran İsrail hükümeti değil de Türk hükümeti. Böylesi bir yanlışlık, böylesi bir anlayış olabilmekte mi? Orada kişiler ölüyor, küçükler ölüyor, bunlar burada Türkiye’nin hükümetine nasıl vururuz, nasıl sıkıştırırız bunun hesabını yapıyorlar. El insaf, el insaf diyorum. Yıllar yılı yurdumuzda terör varken, her terör saldırısında analar babalar evlatlarına ağlarken, bunlar terör saldırılarını da hükümete hücum vesilesi yaptılar. Şimdi tıpkı şeyi yapıyorlar. Buradan muhalefet partilerine de diyorum ki, el insaf, el insaf diyorum.'

Başbakana beddua edenler İsrail’e lanet okuyamadı

Pensilvanya’dan Gazze hakkında bir taziye mesajının yayınladığına da değinen Bozdağ, konuşmasını şöyle tamamladı:

'Taziye yapılıyor. Ölenlere rahmet dileniyor lakin İsrail’i kınayamıyorlar. Türkiye’nin Başbakanına beddua edenler İsrail’e lanet okuyamadılar. Okuyamıyorlar da. Orada Türkiye’nin güçsüzlüğünden dem vuruluyor, Türkiye’nin bir hiç olduğunu anlatım ediyorlar. Bütün bunlara hepimizin, tüm Türk milleti mensuplarının karşı durması, bu haksızlıklar, hukuksuzluklar karşısında hakkı ve hukuku daima birlikte söylememiz lazım. Türkiye bugün zulmün karşısında sesini yükselten tek ülkedir. Türkiye’nin Başbakanı zalime zalim diyen ve ondan hesap soran tek başbakandır. Türkiye’nin hükümeti tüm bu olumsuzlar karşısında sesini yükselten, haktan hukuktan yana tavır koyan bir hükümettir. Biz milletimize, devletimize yaraşanı yaptık, bundan sonra da yapacağız inşallah.'

Muhabir: Özcan Güney, Şahin Özmer

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber