Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
09:12 İzmir’de 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz iddiasıyla aranan şüpheli yakaland...09:11 Bayburt’ta 59 bin 563 seçmen sandık başına gidecek09:10 Gönüllü gençler mezarlığı temizledi09:07 Kamyonete çarpmamak için manevra yapan ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı09:01 Gaziantep’te kaçakçılık operasyonu: 4 gözaltı09:00 İnşaat sahasından elektrik kablosu çalan şahıs suçüstü yakalandı08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
Sami Er
Ekonomi 09 Ekim 2016 - 14:53 Yorum: 0

Elisa Otel Ayvalık turizmine yeni bir soluk katacak

Turizm alanında sadece Türkiye'nin değil, dünyanın çekim merkezi olan Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Evkar İnşaat tarafından yaptırılan 3 yıldızlı...

Elisa Otel Ayvalık turizmine yeni bir soluk katacak

Turizm alanında sadece Türkiye'nin değil, dünyanın çekim merkezi olan Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Evkar İnşaat tarafından yaptırılan 3 yıldızlı Elisa Otel'in açılışı Büyükşehir ile Ayvalık protokolünü bir araya getirdi.

Dünyaca ünlü plajları, turistlik adaları ve tarihi gezi alanlarıyla ünlü Ayvalık'ta ilçenin tanınmış müteahhitlerinden Evliya Bulut'un yanı sıra çocukları Yücel Bulut, Barış Bulut, Damla Bulut'un öncülüğünde çalışmalarını yürüten Evkar İnşaat, ilçeye yepyeni bir turistlik oteli hizmete soktu.

Aliçetinkaya Mahallesi Muammer Aksoy Caddesi 19. Sokakta yapımı tamamlanan 3 yıldızlı turistlik Elisa Otel'in açılış töreninde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, eşi Ayvalık Turizm İlçe Müdürü Yasemin Gençer, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Küçükköy'ün eski Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, il ve ilçe protokol üyeleri, Ayvalık'ın turizm sektörü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Otelin açılış töreninde konuşan işletme sahibi Yücel Bulut, otel ile ilgili ayrıntılı bilgiler vererek, katılımcılara teşekkür etti.

Bulut yaptığı konuşmada, "Yapımına 2015 yılında başladığımız otelimizin, 2016 yaz sezonunun sonunda hizmete açmış bulunuyoruz. Tarihi ve doğal güzellikleriyle tüm dünyanın hayranlıkla izlediği Ayvalık'ımıza böyle bir konaklama tesisi kazandırdığımız için mutluyuz. Bölgemizde bulunan kaliteli yatak kapasitesine yaklaşık 200 yataklı böylesi bir tesisi kazandırmış olmanın sevinci içindeyiz. İşletmeye açmış olduğumuz tesisimiz 76 oda olup, 12 ay süresince ilçe turizmimize hizmet verecektir. 400 kişilik düğün ve çok amaçlı toplantı salonumuzla, 200 kişilik teras restorantımız 12 ay boyunca Ayvalık halkı ve misafirlerimizin hizmetinde olacaktır" dedi.

Ayvalık'taki turistik otel işletmecilerine de seslenen Yücel Bulut, "Etik kurallar çerçevesinde, karşılıklı yardımlaşma ve dayanışma çerçevesinde sizlerle işbirliği yapmaya her zaman hazırız. Aranıza yeni katılan otelimizle, hep birlikte huzur ve bol kazançlı geçecek nice sezonlar ve yıllar diliyoruz" diye konuştu.

Başkan Gençer: "Ayvalık'ın geleceği turizmdir"

Açılışta konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer otelin toprak zemin olan yolunu asfaltlayacakları sözünü vererek, "Bulut Ailesini, Ayvalık'a böylesine güzel bir tesis kazandırdıkları için tebrik ediyorum. Ayvalık'ın geleceği turizmdir. İlçemizin 2 tane önemli girdisi var. Birisi, zeytin ve zeytinyağı, diğeri de turizm. Bu otellerimizi yaparken de zeytin ağaçlarımızı koruyoruz. İlçemize bina yapılacağına otel yapılmasından yanayız. Çünkü doluluk oranlarımız her zaman yüksek. Daha çok otel, daha çok misafir ve Ayvalık'a daha çok girdi demektir. Bu tesisin de hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Açılışta konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise, genç müteşebbisi tebrik etti.

Başkan Uğur, "Ayvalık, dünya markası bir ilçemiz. Biz de Ayvalık'a önem veriyoruz. Bu güzel ilçemizin temiz olması lazım, sularının akması lazım, çevresinin, körfezin temiz olması lazım. Biz de Büyükşehir olarak hizmetlerimizi yapmaktayız. Son Ramazan ve Kurban Bayramlarında Ayvalık'ta sularımız kesilmedi. Hakikaten BASKİ, Ayvalık'a çok büyük yatırım yaptı. Şimdi Cunda kanalının açılması, köprüsünün yapılması işleri devam ediyor. Biraz gecikme oldu. Herkes bu gecikmeyi merak ediyor. İnşaat devam ederken, zemin biraz çürük çıktı ve yeni fora kazıkların çakılması gerekti. Şimdi 280 fora kazık daha fazla çakıyoruz. Yani maliyeti de arttı. Ama olsun. Biz bu köprü yapımını gerçekleştireceğiz. Bu, yüzyıllara hizmet edecek olan bir köprüdür. Onun için bu köprünün çok sağlam olması lazım. Riske atmamak lazımdı. Daha sonra, Türkiye'nin ilk boğaz köprüsünü de ele alacağız. Orada da bir derinleştirme çalışması yapıp, köprüyü de inşa ettikten sonra, inanıyorum ki, Ayvalık, met-cezir ile gelgitlerle, rüzgarın etkisiyle çok temiz bir Ayvalık olacak. Bütün amacımız Ayvalık'ı hem dünyaya tanıtmak, hem de daha çok güzel bir Ayvalık, daha çok zengin turistin geldiği bir Ayvalık haline getirebilmektir. Bizler de bunun için gayret edip çalışıyoruz. Rızkın 10'da 9'u ticarette, ticarette de cesarettedir. Genç müteşebbisimizi tebrik ediyorum. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Açılış konuşmalarıyla başlayan tören, hayır dualarının edilmesiyle devam etti. Protokol üyeleri tarafından otelin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol mensuplarıyla davetliler, oteli gezdi ve kendileri için hazırlanan ikramların tadına baktı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber