Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 25 Temmuz 2016 - 23:33 Yorum: 0

Ellerde bayraklar, dillerde sloganlarla demokrasi nöbeti sürüyor

Tüm yurtta olduğu gibi İzmir'de de vatandaşlar geceden sabaha kadar ellerinde bayraklar, dillerinde sloganlarla nöbetlerini sürdürüyor.

Ellerde bayraklar, dillerde sloganlarla demokrasi nöbeti sürüyor

Tüm yurtta olduğu gibi İzmir'de de vatandaşlar geceden sabaha kadar ellerinde bayraklar, dillerinde sloganlarla nöbetlerini sürdürüyor.

Askeriye içinde örgütlenen bir grup tarafından 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimine karşı başlayan demokrasi nöbetlerinde 11. gün geride kaldı. Darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokaklara çıkan vatandaşın demokrasi nöbeti de 11 gündür devam ediyor. İzmir'de vatandaşların nöbet alanı olan Konak Meydanı bir an olsun boş kalmıyor. Alana vatandaşlar güvenlik noktalarından tek tek aranarak alınırken, Kızılay tarafından kurulan ikram çadırlarından da vatandaşlara ikramlar yapılıyor.

Meydanda toplanan binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrakları dillerinde darbe karşıtı sloganları ile darbe girişimini protesto etmeye devam ediyor. Nöbete genci yaşlısı birçok kişinin katıldığı gözlenirken, hep bir ağızdan yapılan dualar da dikkat çekiyor. Alanda bulunanlara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seslendirdiği şiirler dinletilirken, zeybek ekibi de gösteri sundu.

Valilik üzerindeki platformdan İzmirlileri selamlayan AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, demokrasi nöbetinin her geçen gün artan katılımcı sayısıyla arttığını söyledi.

Başkan Yorgancılar da demokrasi nöbetinde

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla birlikteydi. Başkan Yorgancılar, şehitlere rahmet, yaralılara şifa dileyerek başladığı konuşmasında, "Bu meydan öyle şeylere şahit ki bu meydan ilk defa düşmana kurşun sıkan Hasan Tahsin meydanı. Bu akşam da cumhuriyeti koruyan, kollayan önemli bir meydan. Allah bir daha bizlere bu günleri yaşatmasın" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber