Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 28 Mart 2017 - 18:24 Yorum: 0

Elmalı Mahallesi içme suyunun temeli atıldı

Tekirdağ'ın Malkara ilçesi Elmalı Mahallesi İçme Suyu İnşaatının Temel Atma Töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Elmalı Mahallesi içme suyunun temeli atıldı

Tekirdağ'ın Malkara ilçesi Elmalı Mahallesi İçme Suyu İnşaatının Temel Atma Töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Malkara İlçesi Elmalı Mahallesi İçme Suyu İnşaatının Temel Atma Törenine, CHP Tekirdağ Milletvekilli Faik Öztrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan'ın yanı sıra çok sayıda mahalle sakini ve TESKİ çalışanı katıldı.

Elmalı Mahallesi İçme Suyu İnşaatının Temel Atma Töreni öncesinde bir konuşma gerçekleştiren TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, "TESKİ olarak başta ilçe merkezlerimiz, sonra belde merkezlerimiz ve kırsal mahallerimizin problemlerini çözme yolunda önemli mesafeler alıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın önderliğinde TESKİ olarak bugüne kadar, başta içme suyu atıksuyu ve arıtma tesisleri inşaatlarımız hızlıca devam ediyor. İl genelinde gerçekten bir rekor 700 kilometre civarında şebeke hattı, terfi hattı yaklaşık yine 700 kilometre atıksu kanalizasyon ve 100 kilometrede yağmur suyu hattı olmak üzere yaklaşık bin 500 kilometre altyapı hizmetinin gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu hizmetlerimizden yararlanan bir ilçemizde Malkara ilçemizdir. Malkara, hem alan itibarı ile hem de köy sayısı itibarı ile Tekirdağ'ımızın en büyük ilçelerinden bir tanesidir. Zannediyorum ki 1-2 ay içerisinde Malkara merkeze bir içme suyu şebekesinden inşallah su vereceğiz. Kırsal alandaki köylerimiz yıllarca mağdur olmuşlardır. Maalesef il özel idaresinden yeterli hizmeti bugüne kadar alamamışlardır. Açıkça söyleyebilirim ki İl Özel İdaresinden resmen bir enkaz devraldık. Bu köylerin problemleri maalesef çözülememiş ama çok şükür artık büyükşehir belediyemiz var, TESKİ var. Biz kırsal alandaki mahallelerimizin sorunlarını teker teker çözüyoruz" dedi.

"Su sorunu ortadan kalkacak"

Elmalı Mahallesi de yıllarca mağdur olan köylerden bir tanesi olduğunu ifade eden Genel Müdür Başa, "Su problemi çekmiş bu köyümüz Elmalı köyüdür. Allah buraya her türlü güzelliği vermiş. Gerçekten burada çok güzel bir doğa var ama sağlıklı bir içme suyuna kavuşamamış. O nedenle gelen talepler üzerine biz burada proje çalışmalarımızı yaptık. Bu projeyi hızlıca hayata geçirmek içinde hızlıca ihalesini yaptık ve çalışmalara başladık. Bugünde İnşallah bunun temelini atıyoruz. Ancak şunu da ifade etmek istiyorum biz bunun ihalesini Eylül ekim gibi yaptık ama maalesef merkez hükümetin bir birimi olan Orman İşletmeciliği çıktı. Yani şu an yolun kenarından isale hattını geçirmek için izin almamız 2-3 ay sürdü. Dolayısıyla çalışmalarımızın uzun zamandır başlamıştı belki de biz bugün suyu akıtacaktık ama izin nedeniyle biraz gecikti. Proje kapsamında toplam 8 bin 146 metre isale hattı inşaatımız var. Karacali köyünden suyu alıyoruz, buraya getiriyoruz. Tepede bir depo yapıyoruz. Buradan da inşallah bu suyu Elmalı Köyümüze akıtacağız. Temeli bugün atıyoruz ama dediğim gibi Biz şu ana kadar 7 bin 376 metreyi yaptık. Yani 8 bin 146 metre isale hattının 7 bin 376 metresi yapıldı 770 metrelik bir hat var bunu da yapıyoruz. Bu çerçevede yukarıda bir su depomuz var. Onun burada temelini atacağız ve birde terfi merkezi yapılarak bu su buraya getirilmiş olacak. Böylece köyümüzün su sorunu tamamen ortadan kalkmış olacak" ifadelerini kullandı.

"Çokal Su birliği ile bu anlaşmayı sağlayabilirsek aslında Malkara'mızı kurtaracak proje budur"

Çokal Barajı biliyorsunuz arka tarafımızda, Çokal Baraj havzasındaki köylerimizin de problemlerini çözmek için çalışmalar başlattık. Çimendere, Sağlamtaş, Balabalancık, Alaybey ve Çınarlıdere mahallelerinin kanalizasyon ve doğal atıksu arıtma tesisleri inşaatlarının proje ihalesini yaptık. Bu projeler tamamen bittikten sonra toplu bir ihaleye çıkacağız ve Malkara'nın bu bölgelerindeki kanalizasyon sorunlarını çözeceğiz. Böylece Çokal Barajına havzasında derelere kanalizasyon boşaltmış olmasını engellemiş olacağız. Biz Çokal Barajından Malkara'ya su alamıyoruz. Bu konuda DSİ ile girişimlerimiz ve yazışmalarımız oldu. Malkara'ya yer altından su getiriyoruz. Onlarca kuyuyu maalesef tüketiyoruz. Oysaki arkadaki barajdan su basılsa buradan çok rahat bir şekilde Malkara'nın merkez mahallerine su getirmek mümkün. Böylece yer altından değil, yüzeysel su kaynaklarını da kullanmak mümkün dolayısıyla şu anda buna imkan yok maalesef yapamıyoruz ama ilerde bit yönetim değişikliği olur. Biz eğer ki Çokal Su birliği ile bu anlaşmayı sağlayabilirsek aslında Malkara'mızı kurtaracak proje budur. Bunu yapmak içinde TESKİ Genel Müdürlüğü olarak tüm idari ve diğer girişimlerde bulunacağız" diyerek konuşmalarını noktaladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Malkara İlçesi Elmalı Mahallesi İçme Suyu İnşaatının Temel Atma Töreninin tüm mahalle sakinlerine hayırlı olmasını diledi. Albayrak, "Bugün Elmalı'ya Elmanın can damarı olan içme suyu isale hattını deposunu yaparak bu bölgenin su sorununu çözmenin mutluluğu içerisindeyiz. Gerçekten bu 3 yıl içerisinde Malkara'ya ciddi hizmetler yapmanın gururu içerisindeyiz" dedi.

Konuşmaların ardından, Malkara İlçesi Elmalı Mahallesi İçme Suyu İnşaatının Temel Atma Töreni büyük bir coşkuyla atıldı.

Temel atma töreninin ardından, TESKİ Malkara Futbol takımının kurumlar arası düzenlenen turnuvalarda kazandığı kupalar, protokol üyelerine takdim edildi.

Elmalı Mahallesi içme suyunun temeli atıldı

Elmalı Mahallesi içme suyunun temeli atıldı

Elmalı Mahallesi içme suyunun temeli atıldı

Elmalı Mahallesi içme suyunun temeli atıldı

Elmalı Mahallesi içme suyunun temeli atıldı

Elmalı Mahallesi içme suyunun temeli atıldı

Elmalı Mahallesi içme suyunun temeli atıldı

Elmalı Mahallesi içme suyunun temeli atıldı

Elmalı Mahallesi içme suyunun temeli atıldı

Elmalı Mahallesi içme suyunun temeli atıldı

Elmalı Mahallesi içme suyunun temeli atıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber