Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
09:07 Kamyonete çarpmamak için manevra yapan ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı09:01 Gaziantep’te kaçakçılık operasyonu: 4 gözaltı09:00 İnşaat sahasından elektrik kablosu çalan şahıs suçüstü yakalandı08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
Sami Er
Siyaset 29 Mart 2017 - 12:48 Yorum: 0

Elvan: “Sen kendi işine bak Avrupa. Sana ne?”

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Avrupa ülkelerinin "hayır" kampanyası yürütmelerini ve İsviçre'de üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir...

Elvan: “Sen kendi işine bak Avrupa. Sana ne?”

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Avrupa ülkelerinin "hayır" kampanyası yürütmelerini ve İsviçre'de üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir silahın bulunduğu pankartı eleştirerek, "Sen kendi işine bak. Sen Avrupa'ysan Avrupa'daki halkla uğraş. Bizim işimize karışamazsın. Avrupa olarak kalkıp da "hayır" kampanyası yürütme. Sana ne" dedi.

Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Elvan, referandum çalışmaları kapsamında geldiği Mersin'de sanayi sitesi esnafı ile buluşarak, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği oylamasında "evet" desteği istedi. Merkez Akdeniz ilçesindeki Tırmıl Sanayi Sitesi'ni ziyaret eden Elvan, kampanya otobüsü üzerinden esnafa ve sanayi sitesi çalışanlarına seslenerek, 30 yılı aşkın süredir Mersin ekonomisine ve üretimine verdikleri katkılar dolayısıyla teşekkür etti.

"Güçlü hükümet varsa Türkiye büyüyor, güçleniyor, zayıf hükümet varsa Türkiye küçülüyor"

Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğine işaret eden Elvan, 16 Nisan'da halk oylaması yapılacağını anımsattı. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin, Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte anayasa değişikliğinin Türkiye'nin bekası ve geleceğinin teminat altına alınması için olmazsa olmaz düşüncesiyle birlikte yola çıktıklarını dile getiren Elvan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin il il, ilçe ilçe dolaşıp neden "evet" denilmesi gerektiğini vatandaşlara anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Kendilerinin de anayasa değişikliğine neden ihtiyaç duyduklarını anlattıklarını ifade eden Elvan, "Dünya öyle bir süreçten geçiyor ki, bir anlamda yeniden şekilleniyor. Eğer güçlü hükümetiniz, gücünüz yoksa ne yaparsanız yapın boşuna. Güçlü olmak zorundasınız. Güçlüyseniz masada yumruğunuzu vurabilirsiniz ama gücünüz, güçlü hükümetiniz yoksa hem içeride hem de dışarıda başarılı olabilmeniz mümkün değil" diye konuştu.

Son 15 yıllık dönemde Türkiye'yi dörde katladıklarını, bir Türkiye'nin üzerine dört Türkiye daha inşa ettiklerinin altını çizen Elvan, hedeflerinin 2023'te milli geliri 2 trilyon dolara yükseltmek olduğunu kaydederek, "Güçlü hükümet varsa Türkiye büyüyor, güçleniyor, zayıf hükümet varsa Türkiye küçülüyor. Manzara bu, geçmişin tecrübeleri de bunu gösteriyor. Biz de diyoruz ki, artık 20-30 yıl sonrasını düşünmemiz lazım. Bugün güçlü bir AK Parti Hükümeti var ama biz geleceğimizi düşünmek zorundayız. Biz zayıf hükümetlere, koalisyonlara, o kısır çekişmelere artık ülkeyi heba etmek istemiyoruz. Yeni dönemde siz ne derseniz o olacak" ifadelerini kullandı.

"Ben bile bakan olarak bıktım artık. Biz bürokratik engellerden kurtulmak istiyoruz"

Bürokrasinin ağır işlemesini eleştiren ve bakan olarak kendisinin bile artık bıktığını belirten Elvan, Tırmıl Sanayi Sitesi'ni örnek göstererek, şunları söyledi:

"Şu sanayi sitesinin kurulması 4-5 seneyi almıştır. Bir organize sanayi bölgesi kurmak istiyorsunuz, 4-5 senede kurabiliyorsunuz. Nedir problem? Bürokrasi. Diyoruz ya "bürokratik oligarşi', bizim artık bu bürokratik engellerden kurtulmamız lazım. Bürokrasiden şikayet etmeyen bir kişi var mı aranızda? Devlet dairesine gidiyorsunuz şikayet ediyorsunuz, oraya gidiyorsunuz "işimiz yapılmadı" diyorsunuz. İşte artık buna son vermek istiyoruz. Ben bile bakan olarak bıktım artık. Bürokrasiyle uğraşmak o kadar zor bir şey ki, bir işletme açacaksınız bir Bakanlıktan izin alıyorsunuz bir başka Bakanlığa, oradan gidiyorsunuz bir başka Bakanlığa. Bir bakmışsınız ki, 2-3 yıl geçmiş. Halbuki bunun 1-2 ayda halledilmesi lazım. Yeni sistemde yürütmeye, hükümete verilen yetkiyle gerekirse 3 Bakanlığın müsteşarı bir araya gelip aynı gün sorunu çözecekler. Biz bu bürokratik engellerden kurtulmak istiyoruz. Artık yatırımlar, üretimimiz, ihracatımız, istihdam için hızlı hareket etmek zorundayız."

"Gece-gündüz "hayır" kampanyası yürütüyorlar"

"Biz, Türkiye'yi dünyanın en güçlü ülkelerinden biri yapmak istiyoruz. Türkiye'yi küresel güç yapmak istiyoruz" diyen Elvan, "hayır" kampanyası yürüten Avrupa ülkelerine yüklendi. Elvan, "Bakınız, Fethullahçı Terör Örgütü Avrupa'da, PKK bölücü terör örgütü Avrupa'da. Gece-gündüz "hayır" kampanyası yürütüyorlar. Niye yürütüyorlar? Bizim için mi yürütüyorlar? Türkiye'nin geleceği için mi yürütüyorlar? İnanıyor musunuz Türkiye'yi sevdiklerine o teröristlerin? Burada elbette "hayır" oyu vermek isteyenler de olabilir. Ben "evet" oyu verecek olana da "hayır" oyu verecek olana da saygı duyarım. Ama bugün Avrupa kalkmış Türkiye'deki "evet" kampanyasına karşı "hayır" kampanyası yürütüyorsa bölücü terör örgütü, Fethullahçı Terör Örgütü "hayır" kampanyası yürütüyorsa düşünmeniz lazım. Acaba Avrupa niye "hayır" kampanyası yürütüyor diye sormanız lazım. Acaba niye PKK terör örgütü "hayır" kampanyası yürütüyor diye sormanız lazım" şeklinde konuştu.

"Sen kendi işine bak Avrupa. Sen bizim işimize karışamazsın. Sana ne. Sen ne oluyorsun?"

Avrupa ülkelerinin "hayır" kampanyaları çerçevesinde televizyonlarında yayınlar yaptıklarına dikkat çeken Elvan, son olarak İsviçre'de açılan pankarta işaret ederek, şöyle devam etti:

"İsviçre'de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın resmini koyuyorlar, yanına da bir silah koyuyorlar ve Cumhurbaşkanımızı öldürmek istediklerini ifade ediyorlar. Sen kendi işine bak. Sen Avrupa'ysan Avrupa'daki halkla uğraş, Avrupa'ya bak. Sen bizim işimize karışamazsın. Bu ülkenin halkı ne karar verirse o olacaktır. Biz halkımızın ne söylediğine her zaman riayet ederiz ve saygı duyarız. Ama sen Avrupa olarak kalkıp da "hayır" kampanyası yürütme. Sana ne? Sen ne oluyorsun? Bizim büyümemizden rahatsızlar. Bizim büyük yatırımlarımızdan, mega projelerimizden rahatsızlar. Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsızlar."

Elvan: “Sen kendi işine bak Avrupa. Sana ne?”

Elvan: “Sen kendi işine bak Avrupa. Sana ne?”

Elvan: “Sen kendi işine bak Avrupa. Sana ne?”

Elvan: “Sen kendi işine bak Avrupa. Sana ne?”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber