Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 30 Mart 2017 - 19:53 Yorum: 0

Emek Sineması kapılarını bu kez "Regaip Kandili" için açtı

Beyoğlu Belediyesi, üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili sebebiyle Emek Sinemasında "Çocuklarla Kandil" isimli bir program düzenledi.

Emek Sineması kapılarını bu kez 'Regaip Kandili' için açtı

Beyoğlu Belediyesi, üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili sebebiyle Emek Sinemasında "Çocuklarla Kandil" isimli bir program düzenledi. Çocukların seslendirdiği birbirinden güzel gösteriler eşliğinde eller semaya açıldı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın ev sahipliğinde tarihi Emek Sinemasında düzenlenen kandil programında öğrenciler ilahiler seslendirdi. Sergilenen birbirinden güzel gösterilerle Regaip Kandili'ni idrak edildi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gece, çocukların seslendirdiği ilahiler ve sergiledikleri bir birinden güzel tiyatro gösterileriyle devam etti. İlahiler dinleyenleri mest etti. Program okunan mevlid ve edilen dualarla son buldu.

Programda konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Regaip ne demek; Cenab-ı Allah'tan bu gece iste, ne istiyorsan verecek demektir. O halde biz anne ve babalar Allah'tan ne isteyebiliriz, isteyebileceğimiz en iyi şey evlatlarımızın iyi olmasıdır. Cenab-ı Allah iyiliğimizi daim etsin; çocuklarımıza da iyilikle bakmayı nasip eylesin. İyilikler yapıyoruz bu iyilikler insanın vicdanına dokunmalı, dünyanın ihtiyacı vicdanlı insanlardır, vicdanlı evlatlardır. Çocuklarımızı daha küçükken vicdanlı olmaya, ahlaklı olmaya, iyi olmaya yönlendirmek de anne baba olarak bizlerin vazifesidir. Yoksa sırf ritüeller üzerinden şekilsel Müslümanlıkta bu yeterli değildir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber