Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 28 Kasım 2014 - 22:58 Yorum: 0

Emekli Albay Sarızeybek:

''Bugün, Afrika'dan Asya'ya, Körfez'den Avrupa'ya giden bütün yollar bizim ülkeden geçiyor. Biz, Orta Doğu ve dünya coğrafyasında hem merkez ülkeyiz hem de hedef ülkeyiz.''

Emekli Albay Sarızeybek:

TEKİRDAĞ (AA) - Emekli Albay ve yazar  Erdal Sarızeybek, ''Bugün, Afrika'dan Asya'ya, Körfez'den Avrupa'ya giden bütün yollar, bizim ülkeden geçiyor. Biz, Orta Doğu ve dünya coğrafyasında hem merkez ülkeyiz, hem de hedef ülkeyiz''  dedi. 

Türk Ocakları Çorlu Şubesi tarafından, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Sarızeybek, içinde yaşadıkları coğrafyadan çok medeniyetlerin geçtiğini ancak bu medeniyetlerin tamamının mirasçısının Türk milleti olduğunu belirtti. 

Boğazları kontrol eden ve kontrol altında tutan bir Türk devletinin, Karadeniz'i göl yapacak güce sahip olacağını ifade eden Sarızeybek, çok stratejik ve çok önemli bir coğrafyada yaşadıklarını kaydetti.

Türkiye'nin, sahip olduğu gücü yeteri kadar kullanamadığını öne süren Sarızeybek, ''Bugün, Afrika'dan Asya'ya, Körfez'den Avrupa'ya giden bütün yollar bizim ülkeden geçiyor. Biz, Orta Doğu ve dünya coğrafyasında hem merkez ülkeyiz hem de hedef ülkeyiz'' diye konuştu. 

Sarızeybek, Körfez'den sonraki en zengin enerji, madenler, doğal gaz ve petrolün Asya'daki Türk dünyasında bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

''Türkiye'nin de en fazla ihtiyaç duyduğu şey enerji. İşte benzin alıyoruz, yüzde 63 vergi ödüyoruz ve dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz. Şöyle bir hayal edin, Asya'daki enerjiyi, doğal gazı, madenleri ve petrolü Türkiye üzerinden Avrupa'ya götürdüğümüzü. Türkiye üzerinden Afrika'ya, Amerika'ya götürdüğümüzü. Dünyanın süper gücü oluruz. Hak, hukuk, terörle mücadele, demokrasi hepsini de iyi biliriz.''

Sarızeybek, bu dünyada hiç kimsenin gücü, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletini tehdit etmeye yetmeyeceğini söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber