Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 24 Kasım 2014 - 13:38 Yorum: 0

Emekli öğretmen 24 Kasım'da 100 yaşına girdi

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde yaşayan Bal, emekliliğinin üzerinden 38 yıl geçmesine rağmen okuluna ve öğrencilerine özlem duyuyor

Emekli öğretmen 24 Kasım'da 100 yaşına girdi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - MUAMMER COŞKUN - Andırın ilçesinde, 24 Kasım'da 100 yaşına giren emekli öğretmen İsmail Bal, her yıl çifte mutluluk yaşıyor.

24 Kasım 1914'te dünyaya gelen Bal, köylerine gelen Gebenli Süleyman Efendi'den eğitim aldı. Kısa sürede okuma ve yazmayı öğrenen Bal, askerlik görevinin ardından Osmaniye'nin Düziçi ilçesindeki öğretmen okulunda 6 ay eğitim gördü.

Mesleğe Andırın'ın Geben köyünde başlayan Bal, 33 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra 1976'da emekli oldu. Eşi ve çocuklarıyla mütevazi bir hayat süren Bal, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde 100 yaşına girdi. Yetiştirdiği öğrencilerinin zaman zaman ziyaret ettiği Bal, emekliliğinin üzerinden 38 yıl geçmesine rağmen geçmişe özlem duyuyor. 

Bal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenliğin sevda işi olduğunu söyledi.

İlçenin ilk öğretmenlerinden biri olduğunu anlatan Bal, o dönemdeki zor şartlara rağmen topluma örnek olmak istediğini belirtti.

Yaşadıklarını anlatırken duygulandığı gözlenen Bal, şöyle konuştu:

"Geçmişte imkanlar böyle değildi. Ülkemizde şu anda eğitim olanakları çok iyi. O yıllarda kağıt yoktu, her şeyi tahtaya yazıyorduk. Allah'a şükür öğretmen olarak devletimize hizmet etme imkanı buldum. Bu 24 Kasım'da da 100 yaşına girdim. Her 24 Kasım'da çifte mutluluk yaşıyorum."

Bal, öğrencilerinin kendisini aramasından ayrı bir mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber