Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Kasım 2014 - 19:28 Yorum: 0

Emekli öğretmen, kızına yük olmamak için huzurevinde yaşıyor

Elazığ'da 90 yaşındaki emekli öğretmen Karaoğlu, kızına yük olmamak için 6 yıldır yaşamını huzurevinde sürdürüyor

Emekli öğretmen, kızına yük olmamak için huzurevinde yaşıyor

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da 90 yaşındaki emekli öğretmen Mehmet Nur Karaoğlu, çeşitli rahatsızlıkları bulunan kızına yük olmamak için 6 yıldır yaşamını huzurevinde sürdürüyor. 

Elazığ Gazi Huzurevi'nde kalan Karaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27 yıl sınıf öğretmenliği yaptıktan sonra emekli olduğunu ve Ağın ilçesine yerleştiğini söyledi.

Eşinin 13 yıl önce vefat ettiğini belirten Karaoğlu, "Eşimin vefatının ardından İzmir'deki kızımın yanına taşındım ve orada 7 yıl yaşadım. Kızımın sağlık sorunları dolayısıyla yaklaşık 6 yıl önce huzurevine yerleşmeye karar verdim. Kızım 65 yaşında, eşine ve oğluna bakıyor bir de ben yük olmak istemedim" dedi.

Karaoğlu, huzurevindeki hayatından memnun olduğunu vurgulayarak, "Zaman zaman öğrencilerim ziyaretime geliyor. Öğrencilerimi görmek, hatırlanmak beni mutlu ediyor. Dünyada ki en güzel duygu sevmek ve sevilmek. Nereye gitsem bir öğrencimle karşılaşıyorum. 30 sene görmediğim bir öğrencimle eczanede karşılaştım. Bana sarıldı ve ağlamaya başladı. Bu durum karşısında duygulandım ve ağladım. Bunlar öğretmenliğin güzel tarafları" diye konuştu.

Meslektaşlarının Öğretmenler Günü'nü kutlayan Karaoğlu, şöyle devam etti:

"Öğretmenlik kutsal bir meslek. Her öğretmen ve öğretmen adayının görevini büyük bir içtenlikle yerine getirmesi gerekiyor. Öğretmenin, örnek olması lazım çünkü öğrenci anadan, babadan ziyade öğretmenini örnek alır. İyi örnek olmak için öğrencilerimin yanında konuşmama, hareketlerime özellikle dikkat ederdim. Öğretmenlere kendilerini yetiştirmelerini, derslere hazırlanarak girmelerini tavsiye ediyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber