Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 21 Aralık 2014 - 17:28 Yorum: 0

Emekli öğretmen Zazaca üçüncü kitabını çıkarttı

Siverek'te emekli öğretmen Ayyıldız, ''Kalbin Gözyaşı'' kitabını imzaladı

Emekli öğretmen Zazaca üçüncü kitabını çıkarttı

ŞANLIURFA (AA) - Siverek'te emekli öğretmen Zülfikar Ayyıldız, Zazaca yazdığı ''Kalbin Gözyaşı'' adlı kitabını imzaladı.

Eğitimci yazar Ayyıldız, ilçe öğretmenevinde yeni kitabının tanıtımında, daha önce "Kürtçe Atasözleri ve deyimler" ile "Zazaca atasözleri ve deyimler" kitaplarını yazdığını hatırlattı.

Bölgede kullanılan Zazaca lehçesine uygun olarak kitabını hazırladığını aktaran Ayyıldız, eserinde halk hikayelerine yer verdiğini söyledi.

Zazaca üzerine çalışmalarını sürdüreceğini belirten Ayyıldız, ''Kitabımızın içinde bulunan hikayeler, sosyolojik olarak bölge insanının ortak kültürüdür. Hedefimiz Zazaca okuma ve yazmayı yaygınlaştırmaktır. Bu konuda çalışma yapan arkadaşların desteklenmesi gerektiğine inanıyorum'' dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber