Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 24 Ocak 2017 - 12:43 Yorum: 0

Emeklilerden otobüs şoförlerine "hak" tepkisi

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği (TÜMEMEKDER) Adana Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya, özel halk otobüslerinde ücretsiz seyahat eden yaşlılara...

Emeklilerden otobüs şoförlerine 'hak' tepkisi

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği (TÜMEMEKDER) Adana Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya, özel halk otobüslerinde ücretsiz seyahat eden yaşlılara hakkını helal etmediğini söyleyen şoförlere tepki göstererek, "O şoförlerde emeklilerin de hakkı var" dedi.

Kaya, yaptığı açıklamada, ücretsiz seyahat ettikleri için bazı özel halk otobüsü şoförleri tarafından bazen tartaklanan, bazen de hakarete maruz kalan ancak en çok "hakkımı helal etmiyorum" tepkisiyle karşılaşan 65 yaş üzeri emeklilerin hakkını aradığını söyledi. Kaya, problemin çözülmesi için yerel yönetimlere çağrıda bulundu.

Bazı özel halk otobüsü şoförlerinin duraklarda yaşlı gördüğü zaman otobüsü durdurmadıklarını vurgulayan Kaya, yaşlılara karşı hakaret, tartaklama gibi davranışların yanı sıra şoförlerin en çok "hakkımı helal etmiyorum" cümlesini kullandığını belirterek şunları söyledi:

"O şoförlerin üzerinde emeklinin de hakkı var. Biz açıklıkla söylüyoruz. 25-30 yıl çalışmış, vergisini vermiş, primini yatırmış, gençlik yıllarında memlekete katkılarda bulunmuş emekliler. Sorarlar "kardeşim hayırdır" diye? Devletten parasını alıyorlar ama kendi aralarında böyle bir çelişki var. Zaman zaman 153'ü arıyorum. Hepsini aynı kategoriye koymak istemiyorum ama asi şoförler de var. Bazen çok hızlı gidiyorlar ve dakikayı kaçırdıklarını savunuyorlar. Ani frende yaralanan pek çok yaşlımız var."

Emeklilerden otobüs şoförlerine "hak" tepkisi

Emeklilerden otobüs şoförlerine "hak" tepkisi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber