Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 10 Ekim 2016 - 12:33 Yorum: 0

Emeklilerin TOKİ heyecanı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Sivas Yenimahalle'de yapımı gerçekleştirilen 40 adet orta gelir grubu konutun "Konut Alma...

Emeklilerin TOKİ heyecanı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Sivas Yenimahalle'de yapımı gerçekleştirilen 40 adet orta gelir grubu konutun "Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kura Çekilişi" düzenlenen törenle yapıldı.

TOKİ tarafından Yenimahalle'de emeklilere özel yapılan 224 konuttan 40 adedinin hak sahiplerini belirlemek, 172 hak sahibinin ise konutlarını belirlemek için Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde kura çekimi yapıldı. Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, TOKİ Uzmanı Hüseyin Ayan ve vatandaşların katıldığı kura çekimi saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra konuşan TOKİ Uzmanı Hüseyin Ayan yapılan konutlar hakkında bilgi vererek şunları kaydetti:

"Sivas Yenimahalle'de Emekli Konut Uygulaması kapsamında yer alan 184 konut, 2 oda 1 salon niteliğindedir. Hak sahipleri 20 Ocak tarihinde yapılan kura çekilişi ile belirlenmişti. 184 hak sahibinden 7 hak sahibinin şartları taşımadığından dolayı hak sahiplikleri iptal edilmiştir. 5 hak sahibi ise iade dilekçesi vererek haklarından vazgeçmiştir. Bugün 172 adet hak sahibinin konutlarını kura ile belirleyeceğiz. Kalan 12 konut sözleşme imzalamayan olmaması halinde idaremiz tarafından tekrar satışa sunulacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan kura çekimiyle 40 adet konutun hak sahibi, 172 hak sahibinin ise konutları belirlendi. Konutları belirlenen vatandaşların 1-18 Kasım tarihleri arasında Halk Bankası Sivas Şubesi'ne giderek yüzde 12 peşinat 180 ay vade yada yüzde 20 peşinat 240 ay vade seçeneklerinden birini seçmeleri ve peşinatlarını yatırarak sözleşmelerini imzalamaları gerekiyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber