Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 24 Temmuz 2015 - 07:47 Yorum: 0

Emekliye çifte fark

Ağustos'ta 3 milyon kişi maaşını farklı alacak. Çalışan emeklilere yüzde 5'lik kesinti farkı ödenecek. Emekli Sandığı emeklilerine ise zam farkı verilecek...

Emekliye çifte fark

Yaklaşık 3 milyon kişi, önümüzdeki ay maaşını farklı alacak. Çalışan emeklilerin yüzde 5'lik kesinti zammı maaşlara yansırken; Emekli Sandığı'ndan emekli, malullük, vazife malullüğü, dul ve yetim aylığı alan 2 milyon 14 bin 79 kişiye zam farkı ödenecek. 

220 MİLYON ÖDENECEK 
Ağustos'ta, Emekli Sandığı'ndan emekli, malullük, vazife malullüğü, dul veya yetim aylığı alan 2 milyon 14 bin 79 kişiye zam farkları ödenecek. Bu kişilerin 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere aylıklarının fark tutarı, Ağustos'ta aylık almakta oldukları banka ve PTT şubelerinden aylıklarını aldıkları gün itibariyle verilecek. Aylıklarını 3'er aylıklar halinde alanlardan; birinci grupta Mayıs-Haziran-Temmuz döneminde aylık alanlara 1 aylık tutarında, ikinci grupta Haziran- Temmuz-Ağustos döneminde aylık alanlara 2 aylık tutarında, üçüncü grupta Temmuz- Ağustos-Eylül döneminde aylık alanlara 3 aylık tutarında, aylıklarını her ay alanlara 1 aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirildi. Toplam220 milyon 342 bin lira fark ödemesi yapılacak.

HER AY MAAŞTA GÖRECEK
Ağustos'ta çalışan emeklilerin eline geçen para da artacak. Emekli olup çalışmaya devam eden emeklilere Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) kesintisi uygulanıyor. Emekli, bir işyerinde çalışıyorsa kesintiyi işveren ödüyor. Ancak emekli ticari faaliyette bulunuyorsa,maaşından kesinti yapılıyor. Yapılan düzenleme ile ticari faaliyette bulunan emeklilerin maaşından yapılan SGDP kesintisi Temmuz ödeme döneminden başlamak üzere yüzde 15'ten 10'a çekildi. Temmuz kesintisi, Ağustos'ta alınacak maaştan yapılacak. Bu nedenle çalışan emekliler yüzde 5'lik avantajı Ağustos maaşında görecek. Ağustos'tan itibaren maaşlarda daha az kesinti yapılacak, böylece emeklinin eline geçen para artacak. Toplam 630 bin 485 kişinin maaşında daha az kesinti yapılması nedeniyle artış olacak.

TAKVİM

ETİKETLER: emekli , çalışan , zam
Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber