Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 13 Mart 2015 - 12:08 Yorum: 0

EMEP Genel Başkanı Gürkan:

"HDP seçim barajını aşamazsa tarihin sonu değil"

EMEP Genel Başkanı Gürkan:

ANTALYA (AA) - Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, "HDP seçim barajını aşamazsa tarihin sonu değil" dedi.

Gürkan, Antalya'da bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, genel seçimlere Halkların Demokratik Partisi (HDP) çatısı altında gireceklerini hatırlattı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun her ifadelerinde demokrasi ile sandığı yan yana koyduklarına belirten Gürkan, "Sandık, demokrasinin tabi ki bir göstergesidir ancak demokrasi sandıkla sınırlı değildir" dedi.

Demokrasinin gerçek anlamda işleyebilmesi için yüzde 10 seçim barajının kaldırılmasını talep eden Gürkan, Siyasi Partiler ve Seçim Yasası'nın da yeniden düzenlenmesi gerektiğini savundu. 

Devletin yönetim mekanizmasına halk kesimlerinin iradesi yansıdığı sürece demokrasinin olabileceğini vurgulayan Gürkan, "Türkiye'de yaşayan tüm kesimlerin beklentileri üzerinden bir değerlendirme yaptığımızda, demokrasi güçlerinin bir mücadele ortaklığı önemlidir. Bu nedenle genel seçimlere HDP ile ittifak halinde giriyoruz" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "HDP'nin yüzde 10 seçim barajını aşacağını inanıyor musunuz" sorusu üzerine Gürkan, şunları söyledi:

"Tabi ki inanıyorum. Bu tek başına bir oy isteme ve oy verme çalışması olsaydı daha tereddütlü düşünürdüm. HDP'nin geniş kesimlerin oyunu ve desteğini alacağını düşünüyorum ancak HDP seçim barajını aşamazsa tarihin sonu değil. HDP ve ittifak yaptığı bütün partiler bugüne kadar baraja takılan partilerdi, barajı aşmak için bağımsız adaylarla seçimlere giriyorlardı. Mücadele sadece parlamentoda değildir. Fabrikalar, sokaklar ve mahalleler bizim için bir mücadele alanıdır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber