Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 21 Nisan 2015 - 18:20 Yorum: 0

Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, Meslekten İhraç Edildi

Ergenekon, Şike, Oda TV gibi önemli operasyonların başındaki isim olarak bilinen Ekizoğlu, yetkisini kin nedeni ile kötüye kullanmakla suçlandı.

Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, Meslekten İhraç Edildi

Geçtiğimiz aralık ayında Tahşiyecilere kumpas soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve savcılık sorgusu ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ekizoğlu hakkında İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından meslekten ihraç cezası verildi.

"Yetkisini veya nüfusunu kendisine veya başkasına çıkar sağlamak amacıyla veya kin ve dostluk nedeniyle kötüye kullanmak" ile suçlanan Ekizoğlu özellikle Şike operasyonu sebebiyle Fenerbahçe camiasının büyük tepkisini çekmişti.

Spor Toto Süper Lig Maç Sonuçları ve Puan Durumu

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, gözaltına alındığı sırada çekilen fotoğraflarının basına sızdırılmasında Ekizoğlu'nu suçlamış, "Mutlu Ekizoğlu'nu Fenerbahçe'ye ben üye yaptım şimdi de Disiplin Kurulu'na verdim" demişti.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Organizeden Sorumlu İl Emniyet Müdürlüğü yapan 1'inci sınıf emniyet müdürü Ekizoğlu, son olarak ise Siirt Emniyet Müdürü olarak görevlendirilmişti. Ekizoğlu, 17-25 Aralık darbe girişimi ardından görevden alınmıştı.

MUTLU EKİZOĞLU KİMDİR?

06 Ekim 2012 tarihli Müşterek kararname ile Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda Polis Başmüfettişi iken, Siirt İl Emniyet Müdürü olarak atanan Mutlu Ekizoğlu, 1967 yılında Eskişehir'de doğdu.

Sırasıyla İstihbarat Daire Başkanlığı, Ağrı Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görev aldı.

En son olarak 2009-2012 yılları arası İstanbul Emniyet Müdürlüğünde Organize Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele, İnterpol ve Narkotik Şubelerinden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı görevlerinde bulundu.

Yüksek Değerlendirme Kurulu'nun 29.06.2012 tarihli kararı ile 1.Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi ederek, Teftiş Kurulu Başkanlığı'na atanan EKİZOĞLU, 06.09.2012 tarihli Müşterek Kararname ile Siirt İl Emniyet Müdürü olarak atandı.

Ekizoğlu, 17-25 Aralık darbe girişimi ardından görevden alındı.

Meslek içi eğitimlerinin yanı sıra; çeşitli görevlerden dolayı 2009 yılında Hollanda, 2010 yılında ABD, 2011 yılında Tayvan, 2012 yılında Finlandiya ve İngiltere' de bulundu.

Evli ve üç çocuk babası. 

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber