Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 03 Nisan 2015 - 00:18 Yorum: 0

"Emniyet uyuşturucuyu imha edemiyor" iddiası

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, bazı internet sitelerinde yayımlanan "Emniyet uyuşturucuyu imha edemiyor" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi

'Emniyet uyuşturucuyu imha edemiyor' iddiası

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, ele geçirilen uyuşturucunun imhasının çeşitli kurum temsilcilerinden oluşan komisyon huzurunda gerçekleştirildiğini, imha sonrası tutanak tutulduğunu ve bu maddenin tekrar piyasaya sürülmesinin mümkün olamayacağı bildirdi.

Emniyet Müdürlüğünce, bazı internet sitelerinde "Emniyet uyuşturucuyu imha edemiyor" başlığıyla yayımlanan haber üzerine açıklama yapıldı.

Açıklamada, haberde, "Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda elde edilen uyuşturucunun büyük bir bölümünün imha edilemeden tekrar piyasaya sürüldüğü, ilçelerde uyuşturucu satıcılarına bir şey yapılmadığı, bölgede yakalanan uyuşturucu miktarının yetiştirilen uyuşturucunun yüzde 10’u kadar bile olmadığı"na dair iddiaların yer aldığı ifade edildi. 

Ele geçirilen uyuşturucunun imhasının ilgili kanun ve mevzuat çerçevesinde çeşitli kurum temsilcilerinden oluşan komisyon huzurunda gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, imha sonrası tutanak tutulduğu ve bu maddenin tekrar piyasaya sürülmesinin mümkün olamayacağı vurgulandı.

- 29 ton uyuşturucu imha edildi

Ergani ilçesindeki bir çimento fabrikasında, Temmuz 2014 ile Mart 2015 tarihleri arasında 29 ton 761 kilo 84 gram uyuşturucu maddenin imha edildiği belirtilen açıklamada, "Yine ilimiz ilçelerine bağlı köylerde ve kenevir ekimine müsait alanlarda yapılan operasyonlarda kenevir bitkileri kökleriyle söküldükten sonra yanıcı yakıtlarla tamamen yakılıp imha edildikten sonra görevlilerimiz bölgeden ayrılmaktadır. Bu imha işlemine Tarım İl Müdürlüğü görevlileri de refakat etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

- "Güvenlik güçlerimizce ilimizde gidilemeyen yer yoktur"

Açıklamada, uyuşturucu üreten ve nakleden kişi veya organizasyonlara karşı gerçek anlamda mücadele edildiği belirtilerek, şu bilgilere yer verildi:

"2014 yılında 2 bin 468 kişi yakalanırken, toplam ele geçen uyuşturucu madde miktarı yaklaşık 26 tondur. 2015 yılında ise 972 kişi yakalanırken ele geçen uyuşturucu miktarı yaklaşık 2 tondur. Haberlerde operasyonel risk seviyesi yüksek bölgelere girilemediği şeklinde yer verilen iddialar gerçek dışı olup, güvenlik güçlerimizce ilimiz genelinde gidilemeyen yer yoktur. Habere dayanak gösterilen rapor, 2014 yılından önceki dönemi kapsayan bir rapor olmakla birlikte, belli çevrelerce güncel bir rapor olarak kamuoyuyla paylaşıldığı görülmektedir. Çeşitli basın ve yayın organlarında yer alan gerçeği yansıtmayan haberlerin toplumda yersiz endişe ve panik oluşturacağı değerlendirildiğinden, bu tür haberlere itibar edilmemesini, uyuşturucu ile mücadelenin topyekun kararlılık ve mücadele gerektirdiğini hatırlatmakta fayda görmekteyiz."

Açıklamada, uyuşturucuyla mücadelenin artarak davam edeceği kaydedildi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber