Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
04:14 Motosiklet sürücüsü yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı03:11 ABD yönetimi İran’ın İsrail saldırısı hakkında kendilerine önceden bilgi ve...02:54 Babasının gözleri önünde tüfekle kendisini vurdu02:37 Şırnak’ta kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu: 4 ölü, 1 yaralı02:33 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davası jüri seçimi ile başladı01:33 Burdur’da virajı alamayan motosikletli dereye uçarak yaralandı00:43 Çanakkale Valiliğinden orman yangınlarına karşı uyarı00:08 Orhan Çıkırıkçı: “Fatih Hocamız çok kolay bir pozisyonda atılması biraz tuh...23:55 İran: "İsrail’e saniyeler içinde karşılık veririz"23:47 Kağıthane’de geniş çaplı asayiş denetimi gerçekleştirildi23:46 Okan Buruk: “Tek hedefimiz Galatasaray’ı şampiyon yapmak”23:44 Maltepe’de polis denetimlerinde uyuşturucu madde ele geçirildi23:40 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısı protestoları devam...23:36 Samsun’da yolcu otobüsü minibüsle çarpıştı: 1 ölü23:35 Artvin’de su kanalına düşen adam hayatını kaybetti23:27 Yunanistan’ın geri ittiği can salı battı23:06 Arazide kalp krizi geçiren emekli güvenlik korucusu hayatını kaybetti23:01 Bolu Belediye Başkanı Özcan: “Afrika’dan gelen öğrencilerin otobüs biletler...22:56 İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: “Sonraki tepkimiz daha sert, yıkıcı ve...22:54 Pendik’te çekiciyle tehlikeli yolculuğa para cezası
Yerel 24 Eylül 2019 - 00:03 Yorum: 0

Emniyette ’A-B Grubu polis amiri ayrımı kaldırılsın’ çağrısı

Üniversiteli polis amirleri, aynı eğitim düzeyinde olan polis akademisi mezunu amirler arasındaki rütbe terfilerindeki süre farkının eşitlenmesi için...

Emniyette ’A-B Grubu polis amiri ayrımı kaldırılsın’ çağrısı

Üniversiteli polis amirleri, aynı eğitim düzeyinde olan polis akademisi mezunu amirler arasındaki rütbe terfilerindeki süre farkının eşitlenmesi için yasal değişiklik yapılmasını talep ediyor.

Emniyet teşkilatına üniversite mezunu polis memuru olarak başlamış ve daha sonra görevde yükselme sınavlarına girerek rütbe almış emniyet mensupları, aynı eğitim düzeyinde olan polis akademisini bitiren amirler arasında yaşanan rütbe terfi sürelerindeki farklılığın düzeltilmesini istiyor.

Rütbe terfilerindeki süre farkı nedeniyle polis akademisi mezunlarının kısa sürede emniyet müdürü olurken aynı görevleri yapan lisans mezunu amirlerin başkomiser rütbesinde uzun süre kaldıktan sonra yaş haddinden emekli olduklarını belirtiyor. Mağdur olduklarını ileri süren lisans mezunu amirler, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan kendileri ile ilgili yasal değişikliğe gidilmesini bekliyor.

A-B Ayrımı

2015 yılından önce lisans mezunu polis memurlarından komiser yardımcılığı rütbesine terfi edenler B grubu polis amiri, 2015 yılından sonra lisans mezunu polis memurlarından komiser yardımcılığı rütbesine terfi edenler A grubu polis amiri olarak tanımlanmıştı. B grubu polis amirleri sadece terfi tarihi baz alınarak yapılan bu haksız ve adaletsiz uygulamanın bir an önce sonlandırılarak A-B ayrımını kaldırılmasını ve geriye dönük haklarının verilmesini talep ediyor.

Yaşanan mağduriyetlerle ilgili şunlar kaydedildi: "3201 Sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu'nun 6638 sayılı ve kamuoyunda İç Güvenlik Paketi bilinen kanun ile yeniden düzenlenen Geçici 26. Maddesinde 2015 yılından önce polis amiri olan personelin bekleme süreleri ile statüleri yani dahil oldukları amir sınıfları ve kazanılmış hakları belirlenmiş ve polis memurluğundan polis amirliğine geçen ve lisans ya da dört yıllık yükseköğretim kurumlarından mezun olan amir sınıfı ise yine "B" grubu amir olarak tanımlanmış ve anılan Kanun'un 2001 yılında 55. maddesindeki yapılan değişiklik aynen korunmuştur."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber