Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Mart 2015 - 10:23 Yorum: 0

Emniyette çalışan sivil memurların özlük hakları

KASTAMONU (AA) - Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Ruhi Temur, emniyette çalışan sivil memurlara özlük haklarının verilmesi gerektiğini bildirdi.Temur,...

Emniyette çalışan sivil memurların özlük hakları

KASTAMONU (AA) - Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Ruhi Temur, emniyette çalışan sivil memurlara özlük haklarının verilmesi gerektiğini bildirdi.

Temur, yaptığı yazılı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğündeki sivil memurların, geçen yıl sendikalara üye olma hakkını kazandığını belirtti.

Kurumun bünyesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak yaklaşık 15 bin kişinin görev yaptığını vurgulayan Temur, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu kardeşlerimiz, teknik, yardımcı, genel idari hizmetler, sağlık, yardımcı sağlık, avukatlık, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıflarında çalışmaktadır. Bu kardeşlerimiz, uygulamada devlet memuru olarak değil, işçi olarak görülmekte ve çalıştırılmaktadır. 657 sayılı kanunla işe alınan sivil memurlar, Devlet Memurları Kanunu'nda yer almayan Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğüne göre polis gibi cezaya tabi tutulmaktadır. Bu yüzden sivil memurlar, amirlerinin iki dudağı arasına sıkışıp kalmaktadır. Sivil memur kardeşlerimizin maalesef bir görev tanımı dahi bulunmamaktadır. Sivil memurlar, devlet memuru onuruna yakışır bir şekilde görevlendirilmediği gibi yıllardır hakları da verilmemektedir."

Temur, mağdur olan sivil memurların, özlük haklarının verilmesi gerektiğini kaydetti.  

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber