Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 20 Ağustos 2014 - 14:33 Yorum: 0

Emniyette "paralel yapı" operasyonu

Hakkında yakalama kararı bulunan Taner Aydın da teslim oldu

Emniyette 'paralel yapı' operasyonu

İZMİR (AA) - İzmir merkezli 13 ilde "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın, teslim oldu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, "çeşitli kurumlarda çalışan kamu görevlilerinin telefonlarının yasa dışı dinlenildiği" yönünde başlattığı soruşturma çerçevesinde şüpheliler arasında yer alan Aydın, avukatıyla İzmir Emniyet Müdürlüğü Bozyaka Hizmet Binası'na geldi.

Girişte gazetecilere açıklama yapan Aydın, 7 Ocak'ta açığa alındığını bildirdi. Hakkında yakalama kararını öğrenince teslim olmaya karar verdiğini söyleyen Taner Aydın, "işlediğinin suç olmadığını" ancak insanları suçlamak için özel bir gayret gösterildiğini iddia etti. 

Yaptıklarından pişmanlık duymadığını da belirten Aydın, "Sadece şehit ailelerinden, uyuşturucudan çocuğu ölen ailelerden özür diliyorum. Çünkü biz daha çok çalışarak bu ölümleri engelleyebilirdik Onun dışında polisler hiçbir zaman hırsızlardan özür dilemezler" dedi. 

Taner Aydın açıklamasının ardından beraberinde gelenlerin alkışları arasında Bozyaka Hizmet Binası'na girdi. 

Aydın'ın teslim olmasıyla, operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı 29'a yükseldi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber