Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 23 Ekim 2017 - 19:28 Yorum: 0

Emniyet’ten “Egzozları Susturalım” toplantısı

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü tarafından sanayi egzozcu esnafı ile "Egzozları Susturalım" toplantısı yapıldı.

Emniyet’ten “Egzozları Susturalım” toplantısı

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü tarafından sanayi egzozcu esnafı ile "Egzozları Susturalım" toplantısı yapıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen toplantıya emniyet yetkilileri ve sanayi esnafı katıldı. Toplantıda sanayi esnafına, vatandaşlar tarafından sıkça şikayet edilen gürültülü veya abartılı egzozların motosiklet ve otomobiller üzerine takılmamaları konusunda gerekli uyarılarda bulunuldu. Toplantıda, motosiklet ve otomobiller üzerine mevzuata aykırı değişiklik yaparak trafikte tehlike oluşturan, duman ve gürültü çıkartan, çevreye rahatsızlık veren sürücülere müsaade edilmediği, bu olumsuzluklar ile ilgili uygulamaların devam edeceği ve gerekli cezai yaptırımın uygulanacağı kaydedildi.

Kahramanmaraş Emniyet İl Müdür Yardımcısı İhsan Kıvrak, "Abartılı egzozlu araç kullanan kişiler kötü bir bağımlılık içinde bulunuyor. Bunun uyuşturucu kullanmaktan ne farkı var. Bizce insanları rahatsız etmek psikolojik bir rahatsızlıktır. Bu olaya biran evvel son vermek için ne gerekiyorsa yapılacak. Hastası olan var, yaşlısı olan var, insanlar huzursuz oluyor. İnsanları huzursuz eden bu kişiler, sonrasında meydana gelebilecek olayları da tetikliyor" dedi.

Trafik Şube Müdürü Hakan Doğan, "Abartılı egzoz kullanan araçlar yeni gelen talimat ile bağlanıp otoparka çekiliyor, orada modifiye ve egzozlar söktürülüyor, muayene için muayene istasyonuna götürülüyor. Toplam sürücüye maliyeti en az 760-800 lira, son 2 hafta içinde 50 tane abartılı egzozlu araç yakalandı ve bağlandı. Resmi ekiplerin yanında sivil ekipler de görevlendirdik" dedi.

Asayiş Müdürü Ertuğrul Güler de, "Buraya toplanma amacımız birilerini suçlamak değil, karşılıklı olarak bu sorunu kökten çözmek için neler yapılması gerektiğini konuşmak. Bu abartılı egzozları otomobillere takan kişiler sonuçta sanayi esnafı. Burada biz söz vermeliyiz. Buna son verecek olan sizlersiniz. Biz bütün esnaf ile tek tek görüşüp, sivil ekipler ile de denetim yapacağız. Ancak bu iş ortak bir söz verilmesi ile daha çabuk çözülecek. Cezai müeyyide uygulamak sonrasında atılacak adım olacak. İşin kaynağına inmek lazım, egzozu üreten ve otomobillere takan kişiler, bunları belirledik" diye konuştu.

Sanayi esnafı, toplantıdan sonra artık araçlara abartılı egzoz takmama kararı aldı. Esnaflar, "Biz burada birçoğumuz bu egzozları taktık, inkar edemeyiz. Bundan sonra ne üreteceğiz ne de otomobillere takacağız, hep beraber söz veriyoruz" dediler.

Emniyet’ten “Egzozları Susturalım” toplantısı

Emniyet’ten “Egzozları Susturalım” toplantısı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber