Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 22 Haziran 2017 - 15:38 Yorum: 0

Emniyetten sürücülere bayram uyarısı

Samsun Emniyet Müdürlüğü, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle ilave tedbirler aldı ve sürücülere önemli uyarılarda bulundu.

Emniyetten sürücülere bayram uyarısı

Samsun Emniyet Müdürlüğü, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle ilave tedbirler aldı ve sürücülere önemli uyarılarda bulundu.

Samsun Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Ülkemizde her yıl trafik kazaları onucunda birçok vatandaşımız yaralanmakta veya hayatını kaybetmekte, çok sayıda vatandaşımız ise hayatının geri kalan kısmını engelli olarak geçirmek durumunda kalmaktadır. Bunlarla birlikte trafik kazalarından sonra büyük çapta ekonomik kayıplar meydana gelmektedir. Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle trafik yoğunluğunda artış olacağı öngörüldüğünden, vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak üzere gerekli tedbirler planlanarak uygulamaya konulmuştur. Mevcut ekiplerimize ilave takviye ekipler oluşturularak, gerek resmi gerekse sivil ekiplerimizle trafik akışı takip edilecek, gerektiğinde müdahale edilmek suretiyle trafik güvenliği sağlanmaya çalışılacak, kural ihlali yaparak yol kullanıcıları açısından tehlikeli davranışlar sergileyen sürücüler hakkında ise gerekli cezai işlemler uygulanacaktır. Bu kapsamda; sivil ekipler oluşturularak sabit ve seyir halinde olmak üzere radarla hız kontrolü, şehirlerarası otobüs terminallerinde otobüslerde yedek şoför bulunup bulunmadığı, yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlarda şoförlerin hız kurallarına, çalışma ve dinlenme sürelerine uyup uymadıkları, emniyet kemeri kullanımı, bozuk veya standart dışı ışık donanımı konularında denetimlere ağırlık verilecektir. Bununla birlikte denetim noktalarında uykusuzluk ve yorgunluk belirtilerinin yoğunlaştığı saatlerde sürücülerin kısa süreli olarak araçtan inerek kan dolaşımının düzenlenmesi ve araç içindeki havanın tazelenmesi, sürücünün uyku ve yorgunluğunun giderilmesine yönelik kısa süreli dinlendirme uygulamaları yapılacaktır" denildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Bilimsel araştırmalar; ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında yolcu ve sürücülerin yüzde 25'inin araç dışına fırladığını ve bunun sonucunda her üç kişiden birinin öldüğünü, emniyet kemeri kullanmanın trafik kazaları sonucunda, meydana gelen ölümlerde yüzde 45, ağır yaralanmalarda ise yüzde 50 oranında azalma sağladığını ortaya koymaktadır. Emniyet kemerinin frenleme veya çarpışma anındaki işlevi; yolcuların ileri hareketini engelleyerek araç içerisinde direksiyon, cam veya diğer yolcularla çarpışmasını önlemek, aracın takla atması gibi durumlarda ise araçtan dışarı savrulmayı engellemektir. Bununla birlikte 10 yaşından küçük çocukların arka koltukta oturtulmaları ve emniyet kemerinin bağlanması, eğer varsa çocuk koltuğu veya bebek puseti kullanılması da güvenlik açısından son derece önemlidir. Trafik kazalarının en önemli nedenlerinden biri de hız limitlerine uyulmamasıdır. Yalnızca "aşırı hızlı araç kullanmak" değil, hız limitlerinin biraz üstündeki hızlarda araç kullanmak ta acı sonuçlar doğurabilmektedir. Hızın, seyir esnasında sürücü davranışına, sürücülerin görme ve algılama yeteneğine, kaza durumunda ise yaralanma ve ölüm riski oranına etkileri hafife alınamayacak derecede yüksektir."

Açıklamada, sürücülere güvenli bir şekilde yolculuk yapmaları için şu uyarılar yapıldı:

" - Hız limitlerine uyun ve her 3 saatte bir mola vermeyi unutmayın.

- Uykusuz, yorgun ve alkollü olarak kesinlikle araç kullanmayın.

- Emniyet kemerinizi mutlaka takın ve araçtaki diğer yolcuların da takmasını sağlayın.

- 10 yaşından küçük çocuklarınızı mutlaka arka koltuğa oturtun ve emniyet kemerlerini bağlayın.

- Köprü üstü, viraj, tünel, tepe üstleri ve sollama yasağı olan diğer yerlerde kesinlikle sollama yapmayın.

- Önünüzde seyreden aracı her zaman güvenli takip mesafesinde izleyin.

- Araç kullanırken dikkatinizi dağıtacak şeylerle ilgilenmeyin.

- Aracınıza kapasitesinin üzerinde yük ve yolcu almayın.

- Araç kullanırken sürekli sol şeridi işgal etmeyin.

- Araç kullanırken telefon görüşmesi yapmayın. Telefon görüşmesi yapmanız gerektiğinde aracınızı güvenli bir yerde durdurduktan sonra görüşmenizi yapın.

- Yola çıkmadan önce aracınızın bakımlarını yaptırın ve eksikliklerini tamamlayın.

- Trafik kurallarına, trafik işaret ve işaretçilerine uyun."

Bayram tedbirleri

Samsun Emniyet Müdürlüğü, Ramazan Bayramı nedeniyle ilave tedbirler aldı. İl Emniyet Müdürlüğü, Samsun'da genel güvenlik ve asayişin sağlanması, halkın can ve mal güvenliğinin temini ile vatandaşların Ramazan Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için merkez ve ilçelerindeki mevcut emniyet ve trafik tedbirlerine ilave olarak aldığı tedbirleri şöyle sıraladı:

"Genel asayiş tedbirleri: 23-27 Haziran 2017 tarihleri arasında Ramazan Bayramı öncesi ve bayram tatili süresince vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde ziyaretlerini ve alış veriş yapmalarını sağlamak, hırsızlık, yankesicilik, kapkaç vb. asayişe müessir olayların önlenmesi için resmi ve sivil motorize ekipler görevlendirilmiştir. Havaalanı, gar ve terminal gibi yerlerde, kalabalık olan alış veriş merkezlerinin bulunduğu sokaklar, ana arterler, caddelerde ile mezarlıklarda; bayram öncesi 29 noktada, bayram süresince 16 noktada yaya devriye görevi yapmak üzere personel görevlendirilerek emniyet tedbirleri artırılmıştır. Bayram namazı süresince görevlendirilen 25 ekip camilerde görev alacaktır. Bayram namazı sonrasında silah atılmak suretiyle meydana gelebilecek müessif olayların önlenmesi amacıyla önceki tarihlerde silahla ateş edildiği tespit edilen ve ateş edilmesi muhtemel mahalle, cadde ve sokaklara 23 özel ekip görevlendirilmiştir. Ankara Yolu, Sinop Yolu ve Ordu yolu üzerinde şehir merkezine girişlerde araçlar ve şahıslar üzerinde kontrol ve denetimler yapmak üzere 24 saat esasına göre günlük 36 personel görevlendirilmiştir. Trafik tedbirleri: Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü şehirler arası devlet karayolunda yaya ve araç trafiğine karşı, gündüz 12 ekip, 5 radar ekibi, gece 9 ekip, 3 radar ekibi ile bayram süresince tedbir alacaktır.Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü şehir içi yaya ve araç trafiğine karşı gündüz 15 ekip, 5 şahin ve 1 radar ekibi, gece 11 ekip, 5 şahin ve 1 radar ekibi ile bayram süresince tedbir alacaktır.Şehir içinde ve şehirlerarası devlet karayollarında yaya ve araç trafiğine karşı; gündüz 27 ekip, 6 radar ekibi; gece 20 ekip 4 radar ekibi görevlendirilerek trafik tedbirleri artırılmıştır. Halkımızın huzur ve güven ortamında Ramazan Bayramı'nı geçirmelerini sağlamak için tedbirler artırılarak en üst düzeyde çalışmalarımız devam edecektir."

Açıklamanın sonunda vatandaşa şu çağrı yapıldı: "Vatandaşlarımızın, her zaman olduğu gibi halkın huzuru ve güven ortamını bozacak davranışlarla karşılaşması halinde, 155 polis imdat ve diğer telefonlarımız ile e-mail adresimize bildirmesini bekliyoruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber