Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 13 Aralık 2017 - 17:43 Yorum: 0

Emrah Serbes hakkında iddianame hazırlandı

İzmir-Aydın otoyolunda, önünde ilerleyen otomobile çarparak 3 kişinin ölümüne neden olan ve olaydan bir hafta sonra suçunu itiraf eden Behzat Ç.'nin senaristi,...

Emrah Serbes hakkında iddianame hazırlandı

İzmir-Aydın otoyolunda, önünde ilerleyen otomobile çarparak 3 kişinin ölümüne neden olan ve olaydan bir hafta sonra suçunu itiraf eden Behzat Ç.'nin senaristi, yazar Emrah Serbes hakkında hazırlanan iddianamede "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmaktan" 22,5 yıl hapis istenirken, ilk aşamada aracı kendisinin kullandığını ileri süren arkadaşı Kenan Doğru için ise "suçu üstlenmek" suçundan 2 yıla kadar hapis istendi.

İzmir-Aydın otoyolunda, Behzat Ç.'nin senaristi Emrah Serbes'in kullandığı 34 NT 5005 plakalı otomobil Torbalı Kavşağı yakınlarında Ayhan Özçelik (59) idaresindeki 34 TV 9335 plakalı otomobile arkadan çarpmış, kazada Özçelik ile 16 yaşındaki kızı Zeynep Özçelik olay yerinde yaşamını yitirmişti. Kazada ağır yaralanan Nilgün Özçelik ise tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Feci kazanın ardından 34 NT 5005 plakalı otomobili kendisinin kullandığını söyleyen Kenan Doğru, gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Olaydan bir hafta sonra otomobili kendisinin kullandığını ifade ederek Torbalı Adliyesine teslim olan Emrah Serbes ise daha sonra tutuklanırken, Doğru ise itirafın ardından serbest kaldı.

İddianame oluşturuldu, istenen cezalar belli oldu

Torbalı Başsavcılığı hazırladığı fezlekede Emrah Serbes'in TCK'nın 85/2. maddesi gereğince "bilinçli taksirle adam öldürmek" suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapsi istendi. Torbalı'da ağır ceza mahkemesi olmadığı için fezleke, iddianame oluşturulması için yaklaşık 2 hafta önce İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Serbes için "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak" suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Öte yandan, iddianamede kaza sırasında Serbes ile aynı araçta olan ve ilk aşamada aracı kendisinin kullandığını ileri süren arkadaşı Kenan Doğru için ise "suçu üstlenmek" suçundan 2 yıla kadar hapis istendi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber