Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın
Sami Er
Magazin 16 Ağustos 2016 - 11:08 Yorum: 0

Emre Kaya yeni single ile iddiasını sürdürecek

'Yapboz" ve "Esaret" isimli single çalışmaları ile hayran kitlesini artıran ünlü besteci ve popçu Emre Kaya, yaklaşık 20 gün sonra, "Bugüne kadar yaptığım...

Emre Kaya yeni single ile iddiasını sürdürecek

'Yapboz" ve "Esaret" isimli single çalışmaları ile hayran kitlesini artıran ünlü besteci ve popçu Emre Kaya, yaklaşık 20 gün sonra, "Bugüne kadar yaptığım şarkılar arasında en iyisi, en güçlüsü" dediği yeni şarkısı ile sevenlerinin karşısında olacak.

Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde mini konser ve imza günü etkinliğine katılan genç sanatçı, hayranlarına yeni single ve albüm müjdesi verdi. 20 güne kadar çıkacak yeni single şarkısı için oldukça iddialı konuşan Emre Kaya, "Bu konuda asla iddialı konuşmayı sevmem ama bu zamana kadar yaptığım şarkıların arasında bence en iyisi olacak diyebilirim. Bu zamana kadar yaptığım en güçlü şarkı" dedi.

Şarkının isminin henüz belli olmadığını ifade eden başarılı sanatçı, yeni albümünün ise yaklaşık 4 ay sonra müzikseverlerle buluşacağını söyledi.

"Besteci olmak daha kıymetli"

Etkinlik sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Emre Kaya, beste yapmak ile şarkı söylemek arasında dağlar kadar fark olduğunu ifade etti. Kaya, "İnsan, yaptığı işi aşkla yapmalı. Her şeyden önce insanlara o enerjiyi verebilmen için karşıdan enerjiyi alman gerekiyor. Şarkı söylemek çok farklı bir şey. Beste yapmakla şarkı söylemek arasında inanılmaz fark var. Ama beste yapmak o kadar etkileyici bir şey ki insanlara bir şekilde bekleneni verdiğin zaman seni sevdiklerinin daha hızlı farkına varıyorsun ve şarkılar bir süre sonra şarkıcıyı aşmaya başlıyor. Artık senin şarkın olmaktan çıkıyor, kitlelere hitap eden bir şey oluyor. Onu sarıyor ve sarmalıyorlar. "Şarkıcı olmak mı, besteci olmak mı?" derseniz, bence besteci olmak daha kıymetli. Çünkü doğuyorsun, yaşıyorsun, ölüyorsun ama şarkıların kalıyor, dilden dile yıllarca söylenebiliyor. Onun için besteci olmak daha kıymetli bir şey" dedi.

"Bestelerimi insanların gözlerine bakarak yapıyorum"

Çok iyi bir gözlemci olduğunu ve bestelerini yaparken insanların birbirleriyle ilişkilerine, konuşmalarına, aşklarına ve o an nasıl bir hisle hareket ettiklerine baktığını dile getiren Kaya, "Kısacası insanlardan besleniyorum. Zaman zaman kendi yaşadığım ilişkilerden besleniyorum. Zaman zaman bir insanın karşımda yaşadığı ilişkilerden besleniyorum ve onları şarkılar haline getiriyorum. Ama insanların birbirine sıkça söylediği şeylerden şarkılar yapmak çok hızlı, çok daha etkili hit şarkı yapmanıza yol açıyor" şeklinde konuştu.

Bestelerini insanların gözlerinin içine bakarak yaptığını aktaran ünlü besteci Kaya, "Sokaktaki insanların enerjisi o kadar güzel ki vücutta yalan söylemeyen tek organ gözler. O anda insanların enerjisi daha düşükse yavaş şarkı, daha enerjik ise hareketli bir şarkı istiyor diye düşünüyorum. Bu o kadar belli bir şey ki sadece bakmayı bileceksin. Görmeyeceksin, dikkatli bakacaksın. O dikkatli bakış sana zaten "insanlar şu an şöyle bir şarkı dinlemek istiyor" diye bağırıyor" ifadelerini kullandı.

"Ünlü olmak ateşten gömlek"

Kendisinin işe mutfaktan başladığını ve bunun için çok şanslı olduğunu söyleyen Emre Kaya, "Ünlü olmak inanılmaz zor. Adeta ateşten gömlek. Ben daha yolun başındayım ve her şeyin farkındayım. İşe mutfaktan başlamak benim en büyük şansım galiba. Ben stüdyolarda sanatçıların nasıl hatalar yaptıklarını, nasıl doğrular yaptıklarını göre göre bugünlere geldim. Onları çok iyi gözlemledim. Bana yapılmasından hoşlanmadığım şeyleri başkasına yapmıyorum. İşin sırrı zaten burada. Şunu yürekten söylüyorum; yaptığın işe saygı duyacaksın ve kazandığın parayı son kuruşuna kadar hak edeceksin. Bunları düşünerek hareket ettiğinde zaten yukarı çıkmaya başlıyorsun" ifadelerini kullandı.

"Neşet Ertaş'ın yolundan ilerliyorum"

Emre Kaya, bir başka soru üzerine, sanat dünyasında en büyük idolünün Neşet Ertaş olduğunu belirtti. Kaya, "Belki bu çok ters köşe bir örnek olacak ama benim yolundan ilerlediğim kişi Neşet Ertaş'tır. Hislerim, duygum, düşüncem orada, ben aslında oraya aitim. Ben pop söylüyorum bu çok ayrı bir şey ama bir de ben rahmetliyi çok iyi tanıyordum. O başka bir şey. Bazı insanlar yüzyılda bir gelir. Onun yolu benim için çok kıymetli ve çok güzel. Her ne kadar popülist kültürün içinde şarkı yapmaya çalışsam da ben de kendi yolumda onun entegrelerini temizlik çerçevesinde uygulamaya çalışıyorum" şeklinde konuştu.

Taksiciye 2 bin TL bahşiş

Bindiği taksinin şoförü ile yaşadığı diyalogun hatırlatılması üzerine Emre Kaya, "Bir anlık bir olaydı. Beklediğim ücretin üzerinde bir konser anlaşması yapmıştım. O sırada taksici bir sıkıntısından bahsetti ve bir yere para vermesi gerektiğini söyledi. O sırada çantamda 2 bin TL vardı. Çantanın içinde 10 bin lira olsa çıkarır onu verirdim. Çünkü beklediğimin çok üzerinde bir rakamla konser anlaşması yapmıştım ve çok mutluydum. O sırada içimden bir ses sanki "Sende var, yardım et" dedi. Anlık gelişen bir şeydi" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber