Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Ekim 2014 - 17:23 Yorum: 0

Emzirme Haftası

Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Kütük: "Emzirme çocuklara yaşam için en iyi başlangıcı sağlar"

Emzirme Haftası

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Burhan Kütük, emzirmenin çocuklara yaşam için en iyi başlangıcı sağladığını bildirdi.

Kütük, Emzirme Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, yaşama sağlıklı bir başlangıç yapılabilmesi ve bebeklerin sağlıklı büyüyüp gelişebilmeleri için en ideal beslenme tipinin anne sütü olduğunu belirtti.

Anne sütüyle beslenmenin her bebeğin, bebeğini emzirmek ise her annenin hakkı olduğuna işaret eden Kütük, şunları kaydetti:

"Sağlıklı beslenmeye giden yolda atılması gereken ilk adım anne sütüyle beslenmenin desteklenmesi ve yaygınlaştırılmasıdır. Annelerin emzirme konusunda öz güvenlerinin sağlanması için, tüm sağlık personeli ve toplumun her kesiminden doğru bilgilendirilme ve destek görmelerine ihtiyaç vardır. İlk 6 ay boyunca bebeklerimize sadece anne sütü vermek onlara sunabileceğimiz en değerli armağandır. Anneler, emzirerek kendi sağlıklarına da katkıda bulundukları gibi bebekleri içinde ekonomik, hijyenik, zahmetsiz bir besleme şansı yakalar. Emzirme çocuklara yaşam için en iyi başlangıcı sağlar. Dünyada her sene bir milyondan fazla çocuğun anne sütüyle beslenemediği için ishal, solunum yolları ve diğer enfeksiyonlardan öldüğü bilinmektedir. Birçok çocuk anne sütü alamadığı için, bazı hastalıklara kolayca yakalanmaktadır. Dünyada anne sütünün yerini alabilecek hiçbir besin üretilememiştir."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber