Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
09:01 Gaziantep’te kaçakçılık operasyonu: 4 gözaltı09:00 İnşaat sahasından elektrik kablosu çalan şahıs suçüstü yakalandı08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”
Sami Er
Spor 26 Ağustos 2019 - 11:13 Yorum: 0

En büyük sazanı tutma yarışması

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Çaygören barajı kenarında balık tutma yarışması düzenlendi.

En büyük sazanı tutma yarışması

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Çaygören barajı kenarında balık tutma yarışması düzenlendi.

İki ayrı termal su ile beslenen Çaygören barajında gerçekleştirilen yarışmanın ilk gününde yarışmacılar baraj kıyısında kamp kurdu. Kamp ateşinin yakılması ile başlayan etkinlikler 06.00'de kuraların çekilmesi ile devam etti. Kuralarını çeken yarışmacılar önceden belirlenen numaralı peronlara giderek olta attı. 06.00 - 16.00 saatleri arasında nasiplerini bekleyen balıkçılar bir taraftan balık tutmak için mücadele etti bir taraftan da eşsiz doğanın keyfini çıkardı. Kimi yarışmacılar tek gelirken kimileri de yarışmaya ailece katıldı.

AK Parti Milletvekili Mustafa Canbey, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve Kaymakam Zafer Oktay da yarışmacılarla beraber kamp kurarak onlara eşlik etti. 2. Görev Şehidi İlker Karaaslan Balık Tutma Yarışmasında UMKE ve Büyükşehir ekipleri de sağlık ve güvenlik tedbirlerini aldı. Sağlık personeli, görev şehidi İlker Karaaslan'ın ailesi de yarışma alanından ayrılmadı.

Kamp ateşi etrafında semaverde demlenen çay eşliğinde yarışmacılarla sohbet eden Yılmaz, "Bugün Sındırgı Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu güzel bir yarışmaya katıldık. Etkinliğimizin adı balık yarışması. En büyük balığı ve en çok balığı tutanın kazandığı bir yer. Vefat eden bir balıkçı anısına düzenlenmeye başlanmış. İkinci yılı. Gerçekten güzel doğa içerisinde herkesin ruhunu dinlendirdiği bir ortam. Bir arada olmak, böyle olmak ve dinlenmek, temiz havayı ve doğayı hissetmek çok güzel. Herkese tavsiye ediyoruz" dedi.

Canbey ise, "Çaygören barajının hemen çevresindeyiz. Burada güzel bir festival düzenleniyor. Bu yıl ikincisi düzenlenen festival geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden İlker Karaaslan adına yapılıyor. İnsanlar burada kümelenmiş sabahı bekliyorlar. Sabah yapılacak balık yarışması ile güzel bir yarışma gerçekleşecek. Bu tür festival ve organizasyonların daha da geliştirilmesi şehrimize ve Sındırgı'mıza katkısının arttırılması adına buradayız. Emeği geçenleri kutluyorum. Güzel bir ortam var" şeklinde konuştu.

Sabah saatlerinde yaklaşık 500 olta suyla buluştu. 10 saat süren yarışmanın ardından oltalar sudan çekildi ve "En Büyük Sazan Balığını Tutan " ile " En Çok Sazan Balığını Tutan " kategorilerinde ödüller sahiplerini buldu. En büyük sazan balığını tutan yarışmacı 1 kilo 338 gramlık sazan ile Hüseyin Can birinci oldu.

328 gram farkla birinci olan Can. "Önemli olan bu ortamda bulunmak. İlker abim de balık tutmayı çok severdi. Bizler de bugünün anısına bu kupayı onun için aldık. Emeği geçen herkese, başta Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş ve Avcılar Kulübümüze teşekkür ediyorum" dedi.

Dereceye girenlere bölgede faaliyet gösteren maden şirketi tarafından hediye takdim edildi. Dereceye girenlerin resmi ödülleri ise 30 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 21. Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günleri kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerde verilecek.

En büyük sazanı tutma yarışması

En büyük sazanı tutma yarışması

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber