Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 17 Eylül 2014 - 16:35 Yorum: 0

En büyük sorun insanlığın Rabbinden uzaklaşması

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, kurban ibadetinin insanı Allah'a yaklaştırdığını belirterek, "Bugün insanlığın yaşadığı en büyük sorun, insanlığın Rabbinden uzaklaşmasıdır" dedi.

En büyük sorun insanlığın Rabbinden uzaklaşması

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, kurban ibadetinin insanı Allah'a yaklaştırdığını belirterek, 'Rabbinden uzaklaşan kendisinden de uzaklaşıyor. Rabbinden uzaklaşan  kardeşlerinden de uzaklaşıyor. Kardeşlerinden uzaklaşan yeryüzünde fitne, fesat, zulüm meydana getiriyor' dedi.

Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV) Kocatepe Konferans Salonu'nda, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV yönünden bu sene gerçekleştirilecek 'vekalet yoluyla kurban kesimi'ne ait bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Verilen bilgiye göre, Dünyanın dört bir beraberinde bağışçılardan tahsil edilen vekaletler yoluyla uzun yıllardır kurban kesen vakıf, şu esas kadar 558 bin 588 pay kurbanın kesim ve dağıtımını yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, burada yaptığı konuşmada, yaratana yaklaşmak gayesiyle yapılan ibadetlerden birisinin de kurban kesmek olduğunu söyledi.

Kurban ibadetinin İslamiyet için önemine de yer veren Görmez, kurban kesmenin hem kul ile Allah arasındaki mesafeleri giderdiğini hem de toplumsal dayanışma ve birliği sağladığını anlatım etti.

Yaratıcıya ırak insanın gerçekte kendisine de uzaklaştığını vurgulayan Görmez, 'Kurban, insanı yaradana yaklaştıran ibadetlerden birisidir. Bugün insanlığın yaşadığı en kocaman sorun, insanlığın Rabbinden uzaklaşmasıdır. Rabbinden uzaklaşan kendisinden de uzaklaşıyor. Rabbinden uzaklaşan kardeşlerinden de uzaklaşıyor. Kardeşlerinden uzaklaşan yeryüzünde fitne, fesat, zulüm meydana getiriyor' diye konuştu.

Bütün ibadetler içerisinde en tehlikeli hususun, çeşidi bir duruma dönüştürülerek arkasındaki anlam ve hikmeti kaybetmesi olduğuna işaret eden Görmez, ayrıca İslam'ın dışındaki dinlerin kurban anlayışı ile İslam'ın kurban anlayışı içerisinde 180 derece başkalık olduğuna da dikkati çekti. 

-Hedef 150 bin pay kurban

Kurban ibadetini ifa ederken bilhassa üç noktaya dikkat edilmesi gerektiğini belirten Görmez, müminin, kestiği hayvana karşı şefkatli ve merhametli olması gerektiğini söyledi. 

Müslümanların, Allah'a yakınlaştıran bir ibadeti yerine getirirken Allah'tan uzaklaştıracak öteki bir davranıştan ırak durmaları gerektiğini belirten Görmez, kurban kesimi esnasında oluşabilecek menfi bir kaç hadise itibarı ile kurban ve bayramın münakaşa konusu yapılmaması gerektiğini de kaydetti. 

Görmez, hac ve kurban ibadetinin birbirini tamamladığına değinerek, bu sene vatan içinden ve KKTC'den 61 bin 436 kişinin, vatan dışından da 7 bin 749 insanın hac ibadetini yerine getireceğini bildirdi.

'Şu esas kadar 9 hacı adayımız hakkın rahmetine kavuşmuştur' diyen Başkan Görmez, bunlardan yalnızca birinin seyrüsefer kazasında yaşamını yitirdiğini, diğerlerinin ise yürek krizi itibarı ile hayatını kaybettiğini açıkladı.

Görmez, konuşmasının arkasından organizasyonda vazife alacak ve dünyanın ayrıcalıklı yerlerinde bağışları dağıtacak ekiplere de teşekkür ederek müşterek fotoğraf çektirdi.

-Yurt içi 575, vatan dışı 400

Verilen bilgiye göre, dünyanın dört bir beraberinde bağışçılardan tahsil edilen vekaletler yoluyla kurban kesen vakıf, şu esas kadar 558 bin 588 pay kurbanın kesim ve dağıtımını yaptı.

Bu sene ise Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV, 63 memleket ve 531 bölgede, Türkiye'de ise 145 ayrıcalıklı merkezde vekalet yoluyla kurban kesimi gerçekleştirecek. Ayrıca bu yıl 150 bin hisse kurbanın, gereksinim sahiplerine ulaştırılması da hedefleniyor.

Vekalet yoluyla kurban kesim bedelleri yurt içerisinde 575 lira, vatan dışında da 400 lira şekilde belirlendi. Bağışta bulanmak arzulayan vatandaşlar 'www.diyanetvakfi.org.tr' adresinden online af yapabilecek. Online bağışın yanı dizi dileyenler, il ve ilçe müftülükleri, cami görevlileri, PTT şubeleri ile anlaşmalı kimi bankalar vasıtası ile organizasyona katılabilecek.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber