Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Sami Er
Ekonomi 24 Eylül 2019 - 11:33 Yorum: 0

En çok ayakkabıdan şikayetçiyiz

Tüketici Hakem Heyeti Üyesi Aykut Şener, günde en az 15 tüketici başvurusu aldıklarını, en fazla ayakkabıdan yana şikayetlerin kendilerine ulaştığını...

En çok ayakkabıdan şikayetçiyiz

Tüketici Hakem Heyeti Üyesi Aykut Şener, günde en az 15 tüketici başvurusu aldıklarını, en fazla ayakkabıdan yana şikayetlerin kendilerine ulaştığını söyledi.

Bir çok tüketici satın aldığı üründe bir takım sorunların çıkmasıyla sorun yaşıyor. İlçe kaymakamlıklarına bağlı olarak oluşturulan tüketici hakem heyetleri 5 bin 650 liraya kadar ücretle alınan her türlü üründe oluşan tüketici şikayetlerini inceliyor. Bilirkişiler ve alanında uzman kişilerden oluşan heyet, satın alınan maldaki şikayetleri değerlendirerek ortalama 1 ayda karara bağlıyor. Bu yolla mahkemelerdeki yoğunlukta azaltılırken daha hızlı sonuç elde edilebiliyor.

Fatih ilçesi Tüketici Hakem Heyeti Üyesi Aykut Şener, heyetin çalışma metodu ve gelen şikayetlere ilişkin bilgi verdi.

Başvuru sürecinde tüketicinin aldığını ürünün faturası kesinlikle bulundurması gerektiğinin altını çizen Şener, "5 bin 650 liraya kadar alınan belgeli, faturalı ürünlerde tüketicilerin olası şikayetlerini değerlendiriyor ve karar veriyoruz. Gıdadan tekstile beyaz eşyadan cep telefonuna kadar bütün ürünlerdeki tüketici başvurularını inceliyoruz" dedi.

"5 liralık ürün de şikayet ediliyor"

Kendilerine çok ilginç şikayetlerin geldiğini belirten Şener, "Tüp bebek tedavisi başvurusunda bulunmuş, sonrasında sorun yaşan bir tüketici bize ulaştı. Bunu n yanında 5 liraya satın aldığı küçük tokadan şikayetçi olan bir tüketici de bize başvurdu. Her türlü şikayete cevap vermeye çalışıyoruz" dedi.

"Günde en az 15 şikayet geliyor"

Tüketicilerden günde en az 15 şikayet geldiğini söyleyen Şener, başvuru sürecinin ardından inceleme ekibi görevlendirdiklerini, sektörüne göre bilirkişilerden oluşan ekiplerin ürünü incelediği ve satıcıya beyanda bulunduklarını anlattı. Sonrasında 15 gün içerisinde satıcıdan gelecek cevaba göre değerlendirme yaptıklarından bahseden Şener, satıcıdan cevap gelmeyince tüketicinin haklı sayıldığını ve malın iadesi ya da değişiminin yapılmasına karar verdiklerini kaydetti.

"Bizzat kendileri ürünleri görüp satın alsınlar"

Her tüketicinin satın aldığı ürünle ilgili sorun yaşaması durumunda ikamet ettikleri ilçe kaymakamlıklarına başvuru yapabileceğini dile getiren Şener, tüketicileri online mecrada satın alınan ürünlere karşı da uyardı.

Şener, "Kötü niyetli satıcılar var. Tavsiyem; bizzat kendileri ürünleri satın alsınlar" dedi.

"En çok şikayet ayakkabıdan geliyor"

Tüketici Hakem Heyeti Üyesi Şener, en çok ayakkabı, cep telefonu gibi ürünlerde kendilerine şikayetlerin geldiğini vurgulayarak, "Tüketiciler hizmet almadan ödedikleri paraları bizim vasıtamızla geri alabilirler" şeklinde konuştu.

En çok ayakkabıdan şikayetçiyiz

En çok ayakkabıdan şikayetçiyiz

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber