Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 03 Temmuz 2015 - 03:32 Yorum: 0

En çok takip edilen haber sitesi

Xsights'ın Marketing Türkiye için gerçekleştirdiği 'İnternet haber siteleri araştırması'na göre en çok takip edilen haber sitesi Haberturk.com oldu

En çok takip edilen haber sitesi

Xsights'ın Marketing Türkiye için gerçekleştirdiği 'İnternet haber siteleri araştırması'na göre internete girenlerin yüzde 94'ü haber sitelerine tıklıyor.

En çok takip edilen haber sitesi Haberturk.com olurken, sayfa tasarımı en çok beğenilen site sıralamasında ilk sırayı Milliyet.com.tr alıyor. En çok vakit geçirilen site ise Mynet.com.

Haberturk.com Genel Yayın Yönetmeni Gülin Çelikler, birinciliği Marketing Türkiye Temmuz sayısında değerlendirdi.

"OKURLARIMIZ TARAF OLMADIĞIMIZIN FARKINDA"

"Haberturk.com, 25 kişi tarafından hazırlanıyor. Tüm kategorilerimizin ayrı sorumlu müdürleri var ve bu arkadaşlarımızda ortak özelliğimiz işimizin yaşam biçimimiz olması. Yöneticilerimiz haberci kökenli ve yazılı basından yeni medyaya geçmiş isimler.

Haberturk.com'un başarısının ana nedeni, Ciner Grubu'nun en başından beri gazete ve dijital medyayı birbirinden ayrı olarak konumlandırmış olması. Türkiye'de her kurumun güvenilirlik testinden geçtiği ve kategorize edildiği bu kritik süreçte, 'en güvenilir haber sitesi' anketinizde birinci çıkmak, kurulduğu 2000 yılından bu yana Haberturk.com'a emek veren biri olarak bugüne kadar aldığım en büyük ödül. Demek ki okurlarımız, kimseye kategorik olarak karşıt ya da taraf olmadığımızın farkında. Bu unvanımızı korumak ve güçlendirmek adına patronajımızın da bu yıl yeni yatırımlarla Haberturk.com'a tam destek vereceğini ve yeni sürprizler hazırladığımızı müjdelemek isterim."

EN ÇOK TAKİP EDİLEN SİTE: HABERTURK.COM

Haberturk.com (yüzde 33), Mynet.com (yüzde 27), Milliyet.com.tr (yüzde27), Haberler.com (yüzde 25) ve Hurriyet.com.tr (yüzde 24) katılımcıların en çok takip ettiği haber siteleri olarak sıralanıyor.

Katılımcıların yüzde 49'u, Haberturk.com, TRThaber.com, Ntv.com.tr, Cnnturk.com,Cnbce.com, Ntvspor.net, bbc.co.uk sitelerini takip ettiklerini bildiriyor.

DÜZENLİ TAKİPTE DE HABERTURK.COM ÖNDE

En çok takip edilen haber sitesi Haberturk.com, düzenli takipçi oranında(yüzde 8) da ilk sırada yer alıyor. Mynet.com da yüzde 8'lik oranla düzenli takip edilen siteler arasında zirvede yer alıyor. Bu siteleriyüzde 7'yle Haberler.com, yüzde 6'şar oranla da Milliyet.com.tr ve Hurriyet.com.tr izliyor.

KATILIMCILARIN YÜZDE 94'Ü EN AZ BİR TANE HABER SİTESİ TAKİP EDİYOR

Katılımcılar internette en çok "haber" sitelerini takip ettiklerini belirtiyorlar. Katılımcıların yüzde 94'ünün en az bir haber sitesi takip ettiği görülürken, spor, teknoloji ve ekonomi siteleri yaklaşık yüzde70-74'lük düzeylerle takip ediliyor. Kültür-sanat ve magazin sitelerinin takip edilme oranı ise yüzde 57.

EĞİTİM DÜZEYİ YÜKSELDİKÇE HABER OKUMA ALIŞKANLIĞI DA ARTIYOR

Haber sitesi takip edenlerin yüzde 73'ü, her gün takip ettikleri bir haber sitesi olduğunu belirtiyor. Yüksek eğitim almış katılımcılar arasında günlük haber sitesi takip etme düzeyine sahip bazı sitelerin haber7, mynet, Radikal gibi yüksek düzeyde düzenli okuyucu olabildiği görülüyor.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber