Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Mayıs 2016 - 20:38 Yorum: 0

En Fedakar Anne Ödülü Koruyucu Anne Sultan Gedik’e

AK Parti tarafından organize edilen ve anneliğin anlatıldığı programda koruyucu aile olma misyonunu üstlenen Sultan Gedik'e ödül verildi.

En Fedakar Anne Ödülü Koruyucu Anne Sultan Gedik’e

AK Parti tarafından organize edilen ve anneliğin anlatıldığı programda koruyucu aile olma misyonunu üstlenen Sultan Gedik'e ödül verildi.

Kırşehir'de anneliği anlatan İlahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu, anneliği ve anneliğin İslam'daki yerini anlattı. Özel bir düğün salonunda düzenlenen programda anneliği anlatan Döngeloğlu, "İnsanı taşıyandır anne, insan anne karnında da şerefli bir insandır. Allah, cennet hayatı misalini bizlere anne karnında gösterdi. Anneler bizim dünyada cennetlerimizdir" diye konuştu.

Cennetin en üstün 4 kadınının olduğunu belirten Döngeloğlu şöyle konuştu:

"Hazreti Meryem, Asiye, Hatice, Fatıma bunlar bize Aişe annemiz tarafından nakledilmiştir. 4 kadının arasına peygamberimizin vefatından sonra 40 yıl daha yaşayan Aişe annemiz kendisini koymamıştır. Kendisine iftira dahi atılsa Kur'an da Allah, 2 kadının namusuna kefil olduğunu söylemiştir. Birisi Hazreti Meryem diğeri ise Aişe annemizdir."

Yüzlerce kadının takip ettiği programda konuşan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Düğer ise çok önemli bir amaç için siyasi ayrım gözetmeksizin kadınların bir araya geldiğini şöyle anlattı:

"Bizler, tüm zorluklara göğüs geren bizlere verdiği iyiliği, dürüstlüğü, doğruluğu, ahlakı öğreten geleceğimiz için gecesini gündüzüne katan annelerimizin kıymetini bilmek zorundayız. En önemli hazinemiz annelerimize sınırsız hoşgörü ve karşılıksız emek göstermeliyiz. Milletimizin yaşadığı kahramanlık hikayelerinin perde arkasında annelerimiz vardır. Annelerimizi bir gün değil, her gün mutlaka şükür ve sabırla anmalıyız."

Fedakarlıkları ile kamuoyuna örnek olan annelerin ödüllendirildiği programda altı yaşındaki, Doruk Efe Alkan adlı yüzde 50 bilişsel engelli çocuğu yanlarına alarak engel durumunu yüzde 25'e düşüren Sultan Gedik'e de en fedakar anne ödülü verildi.

Gedik, 4 yıl önce katıldıkları bir seminerde anlatılanlardan etkilenerek koruyucu aile olmak için müracaatta bulunmuş sevgi ile, koruyucusu oldukları Doruk Efe Alkan'ın yüzde 50 bilişsel engel oranını yüzde 25'e kadar düşürmüştü.

AK Parti tarafından organize edilen programa Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli, çok sayıda partili ve STK temsilcileri katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber