Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 03 Eylül 2016 - 15:08 Yorum: 0

En güzel kurbanlıklar podyumda yarıştı

Sultangazi'de düzenlenen "En Güzel ve En Büyük Kurbanlık Yarışması"nda kurbanlıklar podyuma çıktı.

En güzel kurbanlıklar podyumda yarıştı

Sultangazi'de düzenlenen "En Güzel ve En Büyük Kurbanlık Yarışması"nda kurbanlıklar podyuma çıktı. Yarışmaya katılan besicilerin kurbanlıklarını duvaklarla gelin gibi süslemesi renkli görüntüler oluştururken, Çankırı'dan getirilen 960 kiloluk "Yaren Ağası" isimli kurbanlık hayvan yarışmanın birincisi oldu.

Sultangazi Belediyesi tarafından 220 bin metrekare alan üzerine kurulu olan Kurban Satış ve Kesim Alanı'nda 2'nci "En Büyük ve En Güzel Kurbanlık Yarışması" düzenlendi. Yarışmaya 45 kurbanlık hayvan katılırken ön elemeden 22 tanesi geçmeyi başardı. Ön elemeyi geçen 22 hayvan arasında yapılan puanlamada öncelikli olarak hayvanların ağırlığına dikkat edilirken uysallığı, sağlıklı görünümü, temizliği ve yerli hayvan olma özelliğini göstermesine göre jüri üyeleri tarafından oylandı. Yarışmaya katılan besiciler hayvanlarını duvaklar, çanlar, kuşaklar ile süsleyerek jüriden en fazla puanı almak için uğraştı. Kimi besiciler hayvanlarını podyumda yürütürken zor anlar yaşarken, kimileri besicilerin hayvanları ise uysallığıyla jüri üyelerinden tam puan almayı başardı. Gazeteci Serdar Cebe, Sultangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Birinci ve Veteriner Ersin Coşkun'un da jüri üyeliğini yaptığı yarışmada 4 kurbanlık dereceye girerek ödül almaya hak kazandı.

Yarışmanın en güzel kurbanlığı Çankırı'dan

Yarışmanın 1'incisi Eyüp Toprakçı'nın Çankırı'dan getirdiği 960 kiloluk Yaren Ağası ismini verdiği kurbanlık oldu. İkinci Murat Balcı'nın Ağrı Dağı isimli 965 kiloluk hayvanı olurken, 3'üncülüğü ise Saim Yıldırım'ın Ağa isimli kurbanlığı kazandı. Dördüncülük ödülü de Murat Küsmü'nün Kösedağı adını verdiği 940 kiloluk hayvanı aldı. Yarışmada birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye çeyrek ve dördüncü olan kurbanlığın sahibine gram altın hediye edildi.

"Kurbanın en önemli özelliği iyi bakılması"

En Büyük ve En Güzel Kurbanlık Yarışması'nı ikinci kez düzenlediklerini ifade eden Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Hayvanların ağırlığı ortalama 900 kilo ile 1 ton arasında ama boylarıyla poslarıyla eksiksiz boynuzu ve duruşuyla dört dörtlükler. Kurbanın en önemli özelliği de bu değil mi eksiksiz olması, iyi bakılması ve kurbana özel hazırlanması. Geçen sene yaptığımız yarışmadan esinlenmiş olacak ki bu seneki arkadaşlar hayvanları yarışmaya özel yetiştirdiklerini söylüyorlar. Bu da ne güzel bir heves ne güzel bir heyecan onlar için. İnşallah İstanbul'un en büyük bu kurban kesim ve satış yerinde 15-20 bin hayvan içinde dereceye girmek büyük bir onur onlar için" dedi.

"Birincilik fiyatını etkiledi"

Adını Yaren Ağası koyduğu Çankırı'dan getirdiği 960 kiloluk kurbanlığı ile yarışmada birinci olan Eyüp Toprakçı, "Birinci olma hayalim vardı ve hayalimi gerçekleştirdim Yirmi yedi bin lira istiyorum, bu fiyat çok olabilir ama birincilik almış bir hayvan bu sonuçta. Birincilik fiyatını etkiledi. Önceden 25 bin istiyordum, iki bin lira arttırdım birinci olduğundan dolayı" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber