Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 09 Eylül 2016 - 20:13 Yorum: 0

En güzel kurbanlıklar podyumda yarıştı

Ankara'nın Keçiören ilçesine bağlı Ovacık Pazarı'nda Dana Kilo Yarışması düzenlendi.

En güzel kurbanlıklar podyumda yarıştı

Ankara'nın Keçiören ilçesine bağlı Ovacık Pazarı'nda Dana Kilo Yarışması düzenlendi.

Dana Kilo Yarışması'nda jüri üyeleri, yarışmaya katılan kurbanlık hayvanların görüntüsüne, bakımına ve kilosunu göre oylamada bulundu. Yarışmada dereceye giren kurbanlık hayvanlara hediye olarak altın takan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Ovacık Hayvan Pazarı Ankara'nın en büyük hayvan pazarı, aynı zamanında Türkiye'nin de en büyük hayvan pazarı. Bu pazara Türkiye'nin dört bir yanından hayvan geldi; büyükbaş hayvanlar, küçükbaş hayvanlar. Şu ana kadar fiyatlar da gayet iyi, satışlar da. Buraya hayvanlarını getiren hayvan yetiştirici kardeşlerimiz de inşallah emeklerinin karşılığını alacaklar. Esnaf kardeşleriniz arasında heyecan oluştu. Az önce de birinci, ikinci ve üçüncüleri de belirlemiş olduk. Onlara hediyelerini de verdik. Tabii Kurban Bayramı'ndayız, bu bayramın hem ülkemize hem de milletimize aynı zamanda tüm dünyaya hayırlı olmasını diliyorum. Şu ana kadar herhangi bir kaza yaşamış değiliz, herhangi bir kaçma vesaire yaşanmış değil" dedi.

Yarışmada 895 kilo ile Necati Arha'ya ait dana birinci, 850 kilo ile Barış Tarha'ya ait dana ikinci olurken, Selahaddin Arpacı'nın danası ise yarışmayı üçüncü sırada tamamladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber