Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 29 Eylül 2015 - 12:55 Yorum: 0

En kutsal meslek hiç şüphesiz öğretmenliktir

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılının başlaması nedeniyle 1980-1981 yılında mezun olduğu Şeker Ortaokulunu ziyaret etti.

En kutsal meslek hiç şüphesiz öğretmenliktir

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılının başlaması nedeniyle 1980-1981 yılında mezun olduğu Şeker Ortaokulunu ziyaret etti. Başkan Polat,” Şeker İlkokulu benim hayatımda çok güzel bir yere sahip, burada olmaktan çok fazla memnuniyet duyuyorum” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, İŞGEM Genel Müdürü Mehmet Karaman, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muaz İçen ile birlikte Şeker İlkokulunu ziyaret eden Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, kendisini kapıda karşılayan Okul Müdürü Nihat Telli ile görüşüp okulun son durumu hakkında bilgi aldı.

Okul Aile Birliği Başkanı Yusuf Kuşcu’nun katıldığı görüşme sonrasında Başkan Polat, sınıfları gezerek öğretmen ve öğrencilere yeni ders yılı için başarı dileklerini sundu. Okul Müdürü Nihat Telli ile birlikte okulu gezen Başkan Polat, mezun olduğu sınıfı ziyareti sırasında duygusal anlar yaşadı. Türkçe Öğretmeni Sebil Şekerci’ye karanfil hediye ederek yeni ders yılı için başarılar dileyen Başkan Polat’a öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. İlkokul yıllarında çok güzel hatıralar yaşadığı sınıfında tekrarda olmaktan ötürü yaşadığı heyecanı öğrencilerle paylaşan Başkan Polat, öğrencilerle tek tek konuşup sohbet etti.

BAŞKAN POLAT” ŞEKER İLKOKULU HAYATIMDA ÇOK GÜZEL BİR YERE SAHİP”

Çocukluk yıllarının önemli bir kısmını geçirdiği Şeker İlkokulunun kendi yaşamında çok farklı bir yere sahip olduğunu vurgulayan Başkan Polat, “1980’li yıllarda bende bu sınıfta okudum, çok iyi öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımız vardı, sizlerle birlikte olunca eski günlerim aklıma geldi. 5/D sınıfından mezun oldum. Özellikle mezun olduğum sınıfı ziyaret etmek istedim. Yeni eğitim öğretim yılı hepiniz için hayırlı olsun, buradaki çabanız ve gayretiniz sizin hayatınız için çok önemli olacak. Hepiniz derslerinize çalışacaksınız, akademik başarılarınızı ortaya koyacaksınız. Güzel ve sağlıklı bir gelecek için eğitim şart. Ancak bundan da önemlisi vatanını, milletini, bayrağını seven, ülkesi için mücadele eden insanlardan olmanızı istiyoruz. Dünya’da ülkeler arasında “kim daha ileriye gider” bir yarış söz konusu, bu yarışta ülkemizi dünyanın en önde gelen ülkesi yapmak için durmadan çalışacağız. Biz 20.inci yüzyılın başında yaşadığımız mağlubiyeti bilerek yeniden çalıştık, mücadele ettik ve bundan sonrada bu mücadelemiz artarak devam edecektir. Atalarımız ve dedelerimiz üç kıtaya adalet, imar ve medeniyet götürmüştür. Balkanlar, Fas, Kafkasya, Avrupa başta olmak üzere her hangi bir ülkeye gidin, her yerde atalarımızın eserini görürsünüz. Osmanlı İmparatorluğu İslam Ümmetinin bayrağını devir almış ve ümmete liderlik etmiştir. Bu bayrağı taşıyacak olan bizleriz, hep birlikte taşıyacağız, sizler ve sizlerin çocukları taşıyacak. Bayrağımız, vatanımız ve milletimiz için canımız feda olsun, sürekli durmadan çalışıp hep zirveyi düşüneceğiz” dedi.

Mezun olduğu sınıfta eski günlerini hatırlayarak farklı bir heyecana kapılan Başkan Polat, daha sonra Okul önünde toplanan öğrenci ve öğrenci velilerine hitaben duygusal bir konuşma yaptı.

BAŞKAN POLAT,”EN KUTSAL MESLEK, ÖĞRETMENLİKTİR”

Şeker İlkokulunun kendisi için bambaşka bir anlamı olduğunu ifade eden Başkan Polat” Yeni ders yılı öğretmenlerimiz, idarecilerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz için hayırlı olsun. Bizim zamanımızda ilkokul beş yıl, ardından üç yılda ortaokul dönemi vardı. Ben ilkokulu burada tamamladım. Eğitim geleceğe yönelik en ciddi ve en güzel yatırımdır, bizleri birinci sınıftan itibaren hayata hazırlayan, bir hamur gibi yoğuran, eğitimli olmamız için sürekli çalışan öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır, hepsini yürekten tebrik ediyorum. Hz. Ali Efendimiz “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” diye buyurmuş. En kutsal meslek hiç şüphesiz öğretmenliktir. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir, sizlerin en güzel şartlarda eğitim görmeniz için bizde elimizden gelen gayreti ve çabayı göstermekteyiz. Sizler gelecekte doktor, bürokrat, öğretmen veya farklı meslek dallarında hayatınıza devam edeceksiniz, ülkemizi bulunduğu noktadan daha yukarıya taşımak için sürekli okumanızı ve çalışmanızı istiyorum. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, umudumuzdur” dedi.

Konuşması sonunda öğrenciler tarafından alkışlanan Başkan Polat, güzel bir ders yılı temennisinde bulunurken, öğrenci velileri ve öğretmenlere karanfil hediye etti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber