Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 17 Eylül 2014 - 15:43 Yorum: 0

Endonezya Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Agustini Mersin'de

Agustini, Vali Güzeloğlu'nu ziyaret etti

Endonezya Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Agustini Mersin'de

MERSİN (AA) - Endonezya Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Nahari Agustini, Kocaeli Valiliğine atanan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti.

Güzeloğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, kurulacak iş birliğinin ekonomik ve kültürel açıdan Endonezya’nın Mersin'de tanınırlığına katkıda bulunacağını söyledi.

 Mersin'in yatırım noktasında tarım, dış ticaret, hizmet sektörü ve sanayi başta olmak üzere çok önemli potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, şöyle devam etti:

“25 milyar dolarlık dış ticaret hacmi ile Türkiye’nin ikinci büyük limanı olan Mersin Limanı ve  4 milyar dolarlık işlem hacmiyle ülkemizin ikinci büyük serbest bölgesine sahip Mersin, uluslararası marka ve firmaların yatırım için yer arayışında olduğu bir büyükşehir. Türkiye ile Endonezya arasında çok güzel dostluk ilişkileri bulunmakta. Bunu ticaret ve ikili ilişkilerle daha da geliştirmek en önemli görevimiz."

Agustini de Endonezya’nın birçok ülkeyle stratejik iş birliği içerisinde olduğunu belirterek, Mersin’in güzelliklerini yakından görmek ve yatırım alanlarını incelemek için kente geldiklerini bildirdi.

Heyette ekonomi ve politikadan sorumlu kişilerin de yer aldığını aktaran Agustini, Mersin'le olan ilişkilerin artmasını temenni etti.

Karşılıklı çeşitli hediyelerin verildiği ziyaret sonunda Büyükelçi Agustini, Valilik Şeref Defterini imzaladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber