Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:44 Vali Çiçek, Develi Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi’ne çalışma ziyareti08:39 Mersin’de yasa dışı bahis operasyonu: 5 gözaltı08:24 Sınav günü gürültü kirliliği yapılmaması yönünde uyarı08:18 Bakan Yerlikaya: “İstanbul’da düzenlenen ‘Mahzen-29’ operasyonlarında organ...08:17 İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, “Gece meydana gelen patlama...08:16 Çizgi kitap kahramanı "Şakrak" Erzincan’da çocuklarla buluştu08:05 İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen...08:03 İzmir’deki silahlı kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti08:02 Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu07:28 İsrail’den İran’a İHA saldırısı06:45 Tokat’ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı06:06 Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı06:03 İzmir’de tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı06:01 İsrail, İran’a füze saldırısı başlattı05:03 Filistin’in BM’ye tam üyeliğini öneren karar tasarısı BM Güvenlik Konseyi’n...04:48 Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp ka...04:38 Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı04:25 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davasında 12 kişilik jürinin seçimi tamam...03:41 Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahı...02:50 Bolu’da damat dehşeti: Karısını ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
Kültür 19 Nisan 2018 - 16:58 Yorum: 0

Endüstriyel nitelikli atıksu üreten 951 işletme denetlendi

MASKİ Genel Müdürlüğünün, 2016 yılından bugüne il genelinde 951 işletmede endüstriyel nitelikli atıksuların denetimini gerçekleştirdiği bildirildi.

Endüstriyel nitelikli atıksu üreten 951 işletme denetlendi

MASKİ Genel Müdürlüğünün, 2016 yılından bugüne il genelinde 951 işletmede endüstriyel nitelikli atıksuların denetimini gerçekleştirdiği bildirildi. Yapılan denetimlerle kanalizasyon hatlarının ve atıksu arıtma tesislerinin korunduğu vurgulandı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, endüstriyel nitelikli atıksuların kanalizasyon sistemlerine ve atıksu arıtma tesislerine zarar vermemesi amacıyla il genelindeki işletmelerde yoğun denetim çalışmaları sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen Çevre Denetim faaliyetleri kapsamında 2016 yılında 360, 2017 yılında 453 ve 2018 yılının ilk üç ayında 138 olmak üzere toplamda 951 işletmede teknik incelemeler yaparak denetim faaliyetleri gerçekleştirdi.

Analizler Saruhanlı Atıksu Arıtma Tesisi'nde gerçekleştiriliyor

MASKİ'den yapılan açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen numune ama yetkisine sahip teknik personel ile endüstriyel nitelikli atıksularını kanalizasyon hattına veya vidanjör aracılığı ile atıksu arıtma tesislerine gönderen işletmelerden numune alınarak her türlü donanıma sahip mobil denetim araçları ile Saruhanlı Atıksu Arıtma Tesisi'ne gönderildiği bildirildi. Bugüne kadar tesiste 453 adet atıksu numunesinin pH, askıda katı madde, kimyasal oksijen ihtiyacı, biyolojik oksijen ihtiyacı ve yağ - gres analizi yapıldığı kaydedilirken analiz sonuçlarına göre işletmelere "Deşarj Kalite Kontrol Ruhsatı" belgesi verildiği bildirildi. MASKİ'nin ayrıca Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisi'nin içerisinde de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TÜRKAK Kurumu tarafından yetkilendirilmiş bir laboratuvar kurulması için çalışmalarını sürdürdüğü açıklandı.

221 işletmeye deşarj kalite kontrol ruhsatı

MASKİ, atıksu analiz sonuçlarının yönetmelikte belirtilen deşarj limitlerine istinaden 221 işletmeye "Deşarj Kalite Kontrol Ruhsatı" düzenledi. Ruhsatı alan işletmelerin atıksuları her yıl düzenli olarak denetlenerek analiz ve deşarj limitlerine uygunlukları sürekli kontrol altında tutulduğu belirtilen açıklamada 553 işletmede ise endüstriyel nitelikli atıksu oluşturmadığı ve kanalizasyona bırakmadığı için "Deşarj Kalite Kontrol Ruhsatı Gerekli Değildir" belgesi verildiği kaydedildi.

Vidanjör hizmeti de sunuluyor

Kanalizasyon hattı bulunmayan ve atıksularını sızdırmaz betonarme fosseptikte biriktiren 273 adet işletmenin vidanjörlerinin hem proje üzerinden hem de yerinde incelendiği belirtilirken, MASKİ Genel Müdürlüğü'nün vidanjör hizmetinden yararlanabilmek için Vidanjör Hizmet Yazısı düzenlendiği ifade edilen açıklamada bu sayede vidanjör vasıtasıyla tesislere gelen atıksuların da kontrolünün sağlandığı dile getirildi.

Endüstriyel nitelikli atıksu üreten 951 işletme denetlendi

Endüstriyel nitelikli atıksu üreten 951 işletme denetlendi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber