Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 24 Ekim 2017 - 11:38 Yorum: 0

Endüstriyel Simbiyoz Projesi’nde yatırım alanları belirlendi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı işbirliği ile yürütülen, "Gaziantep Endüstriyel Simbiyoz Projesi" kapsamında, GSO üyeleri enerji,...

Endüstriyel Simbiyoz Projesi’nde yatırım alanları belirlendi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı işbirliği ile yürütülen, "Gaziantep Endüstriyel Simbiyoz Projesi" kapsamında, GSO üyeleri enerji, kaynak ve atık alanlarında yeni yatırım konularından faydalanabilecek.

Tamamlanan proje kapsamında atıkların geri kazanımı ile ilgili yeni yatırım alanları belirlendi.

Belirlenen alanlara göre üyeler, etkili bir enerji, kaynak ve atık yönetimiyle, hem kaynak kullanımları azaltarak verimliliklerini arttırabilecek, hem de aynı düzeydeki üretim için daha az çevresel etki oluşturabilecek.

Proje kapsamında sektörler incelenerek birçok sektör için atıkların geri kazanımı noktasında, kullanılmış halıların ve halıfleks fire atıklarının geri kazanımı, kullanılmış pet malzemelerin geri kazanımı ve Re-Pet hammadde imalatı, kullanımı mevcut olmayan polimer bazlı atıkların inşaat malzemeleri (bims , ısı yalıtım paneli vb.) üretiminde kullanımı, polipropilen atıklarının geri dönüştürülmüş örülmemiş (non-wowen) kumaş üretiminde , geri dönüştürülmüş halı ipliği ve halı üretiminde kullanımı, gıda sektörü organik atıklarının hayvan yemi üretiminde kullanımı, plastik ayakkabı ve terlik sektörü EVA ve poliüretan atıklarının değerlendirilmesi (geri dönüşüm , alternatif kullanım vb.), atık araç lastiklerinin spor sahası ve oyun bahçesi gibi dış zeminlerin üretiminde kullanımı, kömür kazanlarından oluşan kül atıklarının yapı malzemeleri imalatında kullanımı, kullanımı mevcut olmayan polimer bazlı atıklar ve tehlikeli atıkların enerji eldesi için yakılması konuları ortaya çıktı.

GSO üyelerine bu yeni yatırım alanlarından ilgilendikleri başlıklar için yüzde 50'si proje kaynaklarından yüzde 50'si firmalar tarafından karşılanmak sureti ile detaylı fizibilite raporu hazırlanacak.

Gelen başvurular öncelik sırasına göre değerlendirmeye alınacak ve ilgilenen üyeler ile özel olarak görüşülecek ve konu hakkında detaylı bilgi GSO'dan öğrenilebilecek.

Simbiyoz nedir?

Simbiyoz kavramı endüstriyel işletmelerin karşılıklı fayda sağlayacakları ortaklıklar kurması olarak tanımlanabilir. Bu ortak kullanımda atıklar başta olmak üzere, diğer kaynakların da (enerji, lojistik, insan gücü, yatırım, su, vd.) kullanımı söz konusudur. Endüstriyel Simbiyoz yaklaşımıyla gerçekleştirilecek etkili bir enerji, kaynak ve atık yönetimiyle, hem kaynak kullanımları azaltarak verimliliklerini arttırabilecek, hem de aynı düzeydeki üretim için daha az çevresel etki oluşturabilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber