Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
10:55 Gaziantep’te kaçak kazı operasyonu: 3 gözaltı10:55 Wings for Life World Run’a geri sayım başladı10:54 Aralarında mamut fosilinin de yer aldığı 545 milyon yıllık fosiller Samsun’...10:53 Ahmet Ayık U15 Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi10:53 Girlevik Şelalesinde Erzincan’ın yöresel lezzetler tanıtıldı10:53 Kadın girişimci evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiriyor10:51 Adana’da sıcaklar arttı, klima satışları başladı10:50 Dünyanın ilk yapay zeka güzellik yarışmasında 20 bin dolarlık ödül dağıtıla...10:50 Sultangazi’de at eti baskını: Kamyonetten at eti çıktı, ahırda ise 3 at bul...10:49 Konya’da sekiz günlük bebeğin şüpheli ölümü10:48 İstanbul’a çamur yağdı, araçların üstünde çamur kalıntıları oluştu10:48 Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off müsabakalarında zorlu maçı Söğütspor kazandı10:47 Dr. Necip Tolga Özbay: “Çocuklar anne karnından ergenliğe kadar sıkı takip...10:47 Zonguldak’ta Mart ayında 485 konut satıldı10:47 Yaya geçidinde tırın altında kaldı10:47 Başkan Subaşı ve yardımcıları yeni projeler için sahada incelemeler yaptı10:46 Filiz Başkan: "Artan maliyetlere rağmen mali anlamda en güçlü dönemdeyiz"10:46 Hırsızlık ihbarı ekipleri harekete geçirdi10:46 (Özel) Güven Timleri’nden 1 kilometre boyunca böyle kaçtı, 12 yıl hapis cez...10:46 ‘Bombacı Mülayim’ ve kendisine bilgi veren 2 polis adliyeye sevk edildi
Yerel 04 Eylül 2016 - 20:18 Yorum: 0

ENER Başkanı Aksu: "Teşvik paketi Erzurum için kader paketi"

Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu yatırım hamlesi hakkında konuşan ENER Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, "Cumhuriyet...

ENER Başkanı Aksu: 'Teşvik paketi Erzurum için kader paketi'

Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu yatırım hamlesi hakkında konuşan ENER Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, "Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı bölgesel teşvik paketi tarihi bir adım. Erzurum için kader paketi olan teşvik paketinden fabrika kokusu geliyor." dedi.

Başbakanın açıklamasında konut, altyapı, ulaştırma, sağlık, iletişim, spor, eğitim, güvenlik, tarım ve hayvancılık alanında yapılacak projelerden bahsettiğini belirten Aksu, "Bu alanlarda atılacak adımlar bölgenin kaderini değiştirecek nitelikte. Çok iyi çalışılmış, detaylandırılmış ve kaynakları tespit edilmiş bu pakette yer alan projeler çok gerçekçi ve teşvikler çok kapsamlı." şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım'ın bölgeye senede 80 fabrika kurulacağını söylediğini ifade eden Aksu, "Erzurum'a öncelikle ileri teknoloji altyapısına sahip, hayvancılık ürünleri fabrikaları çok yakışır. Fabrikası devletten, işletmesi milletten fabrikalar. Atölyeler. Sayın Başbakanımız birçok alanda tutarlı vaatlerde bulundu. Bölgeyi ayağa kaldıracak teşvik müjdeleri ile girişimcileri yatırım seferberliğine çağırdı. Dışsal kaynak aktarımı sağlanmadan bir atölye bile kuracak mali kudrette olmayan bölge girişimcisi için sağlanan bu imkanlar gerçekten çok yüz güldürücü. Hep söylediğimiz gibi yerel kalkınma yerel imkanlarla sağlanamaz, Hükumet işidir ve Hükumet işe çok ciddi şekilde al koymuştur. Bu tarihi teşvik paketi Erzurum için bir dönüm noktası olacaktır. Kalkınmanın yeni bir sıçrama noktası olacaktır. Yeni fabrikaların, iş yerlerinin müjdecisi olacaktır. Kobilerin şahlanışına inşallah vesile olacaktır." diye konuştu.

"Teşvik ve proje takip merkezi oluşturulmasında yarar görüyoruz"

ENER Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, açıklanan pakette izlenmesi gereken yolun belli olduğunu kaydederek, "Yine de Erzurum için hangi sektörlerde neler yapılması gerektiği konusunda bir ön çalışma yapılması, girişimcilerin teşviklere teşviki yatırımcılara önderlik yapılması bakımından Valilik, Üniversite, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, DAP idaresi, Kalkınma Ajansı, ETSO ve diğer sivil kuruluşlardan oluşan bir Teşvik ve Proje Takip Merkezi oluşturulmasında yarar görüyoruz. Başta hüküm etimize konuyu yakinen takip eden Sağlık Bakanımıza ve milletvekillerimize şükran borcumuz var. Bölgemize ve şehrimize hayırlı olsun." dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber