Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 24 Kasım 2015 - 16:16 Yorum: 0

Enerji Bakanı Berat Albayrak kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadıdır. 2015 yılı seçimlerinde İstanbul 1. Bölgeden 6. sıra milletvekili olarak seçilmiştir.

Enerji Bakanı Berat Albayrak kimdir?

1978 doğumlu olan Albayrak'ın babası Sadık Albayrak, doğum yeri Trabzon Of ilçesi Yenice köyüdür.

Albayrak'ın Ak Parti sitesinde yayımlattığı özgeçmişi şu şekildedir:

İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun olan Albayrak, profesyonel yaşamına 1996 yılında başlamıştır. Çalıştığı şirketlerde yurtiçi ve yurtdışı birçok üst düzey pozisyonda bulunan Albayrak, Türkiye ekonomisinin zorlu bir sınavdan geçtiği 2001 krizinde şirketinin finansman ve likidite yapısını başarıyla yönetmiş, 2007 yılında yaklaşık 1 milyar $ talep ile 200 milyon $'lık Türkiye'deki ilk holding Euro Bond ihraç sürecini yönetmiş, 2008 yılında FAVÖK değerinin 34 katı satış bedeli ile Türkiye'deki en yüksek yurtdışı şirket satışını gerçekleştirmiş, 2007-2008 yıllarında Türkiye'ye yaklaşık 1 milyar $ tutarında doğrudan yabancı yatırım sağlanmasına katkıda bulunmuştur.

2013 yılı sonunda özel sektörden ayrılan Albayrak, Sabah Gazetesi'nde yazar olarak görev almakta, aynı zamanda Marmara Üniversitesi'nde Bankacılık ve Finansman alanında ders vermekte, birçok sivil toplum kuruluşunda çeşitli görevler üstlenmektedir.

New York Pace Üniversitesi, Lubin School of Business'ta yüksek lisans eğitimi alan Albayrak, Finans ve Bankacılık alanındaki doktorasını "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı" üzerine hazırladığı tezle tamamlamıştır.

25. ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili ve 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan Ak Parti 5. Olağan Genel Kurulunda MKYK üyesi seçilen Albayrak, evli ve iki çocuk babasıdır.

Haber Kaynağı: memurlarnet
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber