Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 16 Ekim 2016 - 11:28 Yorum: 0

Enerji üretiminde İzmir’in kritik önemi

Türkiye'de en çok rüzgar enerjisinin de İzmir ili sınırlarında üretildiğini belirten Abk ÇEŞME RES Proje Koordinatörü Erman Kaya, "İzmir, elindeki...

Enerji üretiminde İzmir’in kritik önemi

Türkiye'de en çok rüzgar enerjisinin de İzmir ili sınırlarında üretildiğini belirten Abk ÇEŞME RES Proje Koordinatörü Erman Kaya, "İzmir, elindeki rüzgar kaynaklarıyla da kritik bir öneme sahip" dedi.

Türkiye'de ilk rüzgar türbinlerinin İzmir'de devreye girdiğini ve İzmir'in rüzgar enerjisi kaynaklarıyla öne çıktığını hatırlatan Abk ÇEŞME RES Proje Koordinatörü Erman Kaya, İzmir'in öncü rolünü atılımlarıyla devam ettirmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye'de en çok rüzgar enerjisinin de İzmir ili sınırlarında üretildiğine dikkat çeken Kaya, bu özelliğinin İzmir'i bağımsız ve milli enerji stratejisinde çok önemli bir konuma getirdiğini anlattı. Bu bağlamda Abk ÇEŞME RES'in öncelikli hedefinin, yenilenebilir enerji yatırımlarına devam ederek sürdürülebilir katma değer oluşturmak ve ülke ekonomisinin dışa bağımlılığını azaltmak olduğunu dile getiren Kaya, "İzmir, birçok konuda olduğu gibi, yenilenebilir temiz enerji alanında da Türkiye'nin öncüsü. Ayrıca elindeki rüzgar kaynaklarıyla da kritik bir öneme sahip. Biz de bu bilinçle hareket ediyoruz ve bölgede yaptığımız yatırımlarla, hem kentimize, hem de ülkemize örnek olmaya çalışıyoruz. Ancak kendi ürettiğimiz enerjiyle milli ekonomimizi kalkındırıp vatandaşlarımızın yaşam seviyesini yükseltebileceğimizin farkındayız. Bugün çevreci rüzgar enerjisi, Türkiye için olmazsa olmaz haline geldi" diye konuştu.

"Önemi her geçen gün artıyor"

Kaya, Dünya Enerji Konseyinin en önemli etkinliği olan ve bu yıl 23'üncüsü İstanbul'da, "Yeni Ufukları Kucaklamak" ana temasıyla düzenlenen Dünya Enerji Kongresinin sonuç bildirgesinin, yenilenebilir enerjinin Türkiye ve dünya açısından önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini de söyledi. Katı ve fosil atıkların, hem doğaya verdiği zarar, hem de bulunduğu bölgelerdeki çatışmalar açısından uzun vadede insanlığın ihtiyaçlarına yanıt verebilmekten uzaklaştığını belirten Kaya, şöyle konuştu: "Doğa ve insanlığın geleceğiyle yeryüzünde barışın sağlanması açısından yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmamızın önemi her geçen gün artıyor. Bugün dünyada birçok insan enerjiye erişmekten hala uzakken, belli güçler ise enerji kaynaklarının kontrolünü tekelleri altına alabilmek için mücadele ediyor. Bu da savaşlara neden oluyor."

"Yenilenebilir enerji, dünya barışının da teminatı"

Özellikle ülkemizin de içinde bulunduğu coğrafyanın bu konuda büyük yıkımlar yaşadığını kaydeden Erman Kaya, "Oysa yenilenebilir enerji kaynakları üstünde herhangi bir mücadele vermeye gerek yok. Bundan dolayı yenilenebilir enerji, dünya barışının da teminatı. Kısaca yenilenebilir enerji, temiz doğa ve barış, temiz doğa ve barış ise sağlıklı, mutlu insan demek. Biz de Abk Çeşme RES olarak, yaşanabilir, temiz ve barış içinde bir dünya için var gücümüzle çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber