Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 06 Ekim 2022 - 17:33 Yorum: 0

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: "TANAP’ın kapasitesi iki katına çıkarılacak"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "TANAP'ın kapasitesini iki katına çıkaracağız. 16 milyar metreküp olan kapasite 32 milyar metreküpe çıkacak"...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: 'TANAP’ın kapasitesi iki katına çıkarılacak'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "TANAP'ın kapasitesini iki katına çıkaracağız. 16 milyar metreküp olan kapasite 32 milyar metreküpe çıkacak" dedi.

Türkiye-Azerbaycan 2'inci Enerji Forumu İstanbul'da gerçekleşti. Forumda açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Azerbaycan gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyan TANAP'ın kapasitesini iki katına kadar artırma kararı alındığını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "TANAP'ın kapasitesini iki katına kadar artırma kararı çıktı. 16 milyar metreküp olan kapasiteyi 32 milyar metreküpe çıkaracağız. Şüphesiz artan kapasiteden Türkiye de istifade edecek" şeklinde konuştu.

Bakan Dönmez, "Petrol ve doğalgazdaki altyapı entegrasyonlarına benzeyen bir diğer hususu da elektrik alanında gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Azerbaycan'dan Gürcistan üzerinden elektrik transferi söz konusu. Nahçıvan'dan bu kapasiteyi artıracağız. Özellikle Azerbaycan'ın yenilebilir enerji potansiyelinin Türkiye ya da 3'üncü ülkelerde müştereken değerlendirilmesi konusunda bir ön mutabakat sağlandı. Nahçıvan'a doğal gaz boru hattı projesinde son noktaya geldik" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber