Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 29 Temmuz 2014 - 15:03 Yorum: 0

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kayseri'de

Yıldız: "10 Ağustos Türkiye'ye siyaset hayatının dönüm noktalarından birini yaşatacak. Birinci turda sayın cumhurbaşkanımızı seçmiş olacağız"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kayseri'de

KAYSERİ (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin "10 Ağustos Türkiye'ye siyaset hayatının dönüm noktalarından birini yaşatacak. Birinci turda sayın cumhurbaşkanımızı seçmiş olacağız" dedi.

Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) binasında düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, Türkiye'de yeni bir döneme girildiğini ve 10 Ağustos'da Başbakan Erdoğan'ın vatandaşların   oylarıyla cumhurbaşkanı seçileceğini ifade etti.

 Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Ağustos'da Kayseri'de olacağını belirten Yıldız, her zaman olduğu gibi Kayseri'ye yakışır bir şekilde ağırlayacaklarını dile getirdi.

Kayseri'nin bağrından, özünden çıkmış 11'inci cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Türkiye'nin istikrarının korunmasına, büyümesine, gelişmesine sunmuş olduğu katkıların her zaman akıllarda olacağını ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

"Yeni Türkiye'de yeni şeyler olacak demiştik. Özgürlüklerin kısıtlanmadığı, güvenlikle birlikte Türkiye'nin büyümesine, gelişmesine katkı koyacak nesillerin yetiştiği, geleneklerine, kültürüne, modern yüzüne bağlı bir nesli yeni Türkiye'de yetiştirmiş olacağız. Yeni Türkiye'de ekonomiden enerjiye, ulaştırmadan tarıma, sağlıktan kültüre varıncaya kadar, şu ana kadar katettiğimiz mesafenin daha fazlasını katetmek zorundayız. Türkiye hak ettiği refah seviyesinden daha geride kalabilecek bir durumda değil. 10 Ağustos Türkiye'ye  siyaset hayatının dönüm noktalarından birini yaşatacak. Birinci turda sayın cumhurbaşkanımızı seçmiş olacağız. Türkiye'yi bir an önce kaldığı yerden devam eden yapısına kavuşturmuş olacağız. 77 milyonumuzun mağduriyetini gideren bir yapıyı hep birlikte sergilemiş olacağız."

Türkiye'nin bölgesinde yaşanan hadiseleri çok yakından izlediklerini belirten Yıldız, şöyle devam etti:

"İçeride bir yandan kiriş midir? Paralel midir bu tartışmalar Türkiye'nin gücünü eksiltmeye çalışırken diğer yandan dışarıda Suriye, Irak kısmen İran ve en son Gazze ile beraber Filistin'de yaşanan zulmü, Libya ve Mısırla devam eden bu yapının çok iyi izlenmesi, gözlenmesi lazım. Kestirmeden bir soru var. 'Güçlü olan Türkiye mi bu bölgede daha çok iş yapar, kimlerin işine gelir? Yoksa zayıf olan Türkiye mi daha çok iş yapar, kimlerin işine gelir? Olayın stratejik derinlikleri, çok farklı boyutları var. Onlara girmeye gerek yok. Sade bir soru. Türkiye'nin güçlenmesinden kimler keyif alıyor, mutlu oluyor ama kimler de sıkıntı duyuyor. Bu Türkiye'nin dostlarının ve hasımlarının bilinmesi açısından son derece önemli."

Hangi gerekçe ile olursa olsun Türkiye'nin siyasi istikrarının yıpratılması işinin yalnızca AK Parti'nin yıpratılması işi olmadığını dile getiren Yıldız, Yalnızca AK Parti'nin meselesi de değildir. Bizler Sayın Başbakanımızın yıpratılmasının, Sayın Cumhurbaşkanımızın hangi vesile ile olursa olsun yıpratılmasının temelindeki yatan sebebin bizleri uzaklaştırma isteğinden kaynaklandığını biliyoruz. Her gün çarşaf çarşaf bilgiler yayınlanıyor. Bunları gazetelerden okuyor, televizyonlardan izliyorsunuz. Hiçbir şey yokmuş gibi davrananların yanında gerçekleri olabildiğince şeffaflığıyla yayımlayanlar da var" şeklinde konuştu.

 

- Emniyetteki Paralel Yapı Operasyonu

 

Daha kısa bir müddet önce polisin içinde, emniyet mensuplarının  içinde hiçbir ayrımcılığı körüklemeyen ve hiçbir ayrımcılığı hedeflemeyen yapının şu anda "senin polisin, benim polisim" diye davranmaya başladığına dikkati çeken Yıldız, şunları söyledi:

"Bizler bu ülkenin vatandaşı olarak bu ayrımcılığı kabul edemeyiz. Eğer kurallara uymayan, bu işin yönetmeliklerine uymayan varsa hukuk devleti olarak bunun her zaman karşısında olacağımızı söylemiştim. Kime ait olduğu önemli değil. Daha kısa bir süre önce paralel yapı içinde sahip çıkmayanlar şu anda gazete gazete dolaşıp bunlarla alakalı ajitasyon yapıyorlar. Büyük resmi gözden kaçırmayalım. Ramazan ayında birçok konunun olduğu gibi dinin de istismarı yapıldı. Biz bunlara kanmayacağız. Biz istismarın her türlüsüne karşıyız. O yüzden bölgesinde güçlü, ülkesinde güçlü Türkiye'nin birçok açıdan kendisini geliştiren, vatandaşına daha fazla hizmet eden bir yapı sunacağını hep birlikte biliyoruz. Bunu da siz değerli gönüldaşlarımızla, çalışanlarımızla yapacağız. Kimseyi ötekileştirmeye ve dışlamaya hiçbirimizin hakkı yok. O yüzden bir olacağız, beraber olacağız ve her zamankinden daha güçlü olacağız.

Yıldız, konuşmasının ardından vatandaşlar ve partililerle bayramlaşarak Talas Belediyes'indeki bayramlaşma törenine katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber