Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 07 Mart 2015 - 14:58 Yorum: 0

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Kayseri'de

Bakan Yıldız:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Kayseri'de

KAYSERİ (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Eğer biz iktisatta, idarede, sosyal yapıda, devlette büyüyüp gençlikte küçülüyorsak bizim geleceğimiz yoktur" dedi.

Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediyesince yaptırılan Genç KAYMEK TOKİ Gençlik Merkezi açılışında yaptığı konuşmada, gençlik merkezlerinin Türkiye'nin en önemli yüzlerinden birisi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin büyüyüp, ilerleyip geliştiğini ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

"Son 12 yıldan bu yana AK Parti hükümetlerimizle birlikte ekonomide, sosyal yapıda bütün yönleriyle birlikte büyüdük. Eğer biz iktisatta, idarede, sosyal yapıda, devlette büyüyüp gençlikte küçülüyorsak bizim geleceğimiz yoktur. Bizim geleceğimiz oluşamaz. Hep beraber bizler bugünü inşa ediyoruz, sizler yarını inşa edeceksiniz. Burada yetişen gençlerimiz her zaman olduğu gibi vatanına, milletine, dinine, diyanetine hizmet eden gençler olacak. Müdürümüz burada bir yılda 200 branşta 5 bin öğrencinin eğitim alacağını söyledi. Bu durum bizim yaptığımız bütün faaliyetler kadar önemli. Burada kitap okunacak, zeka oyunları oynanacak, bizi geliştiren filmler izlenecek. Sosyal yapımızı, psikolojimizi düzelten internetle alakalı dünyayı tanıyacağız. Ama zararlı yayınlardan her zaman uzaklaşacağız."

İnternetin 5 milyar sayfayla açıldığını, şu anda ise kaç milyar sayfayla devam ettiğinin tespitinin yapılamadığına dikkati çeken Yıldız, içinde faydalı-zararlı her türlü olgunun olduğunu vurguladı.

Gençlerin kendi gelişimi için faydalı olanları almasını isteyen Yıldız, sözleri şöyle tamamladı:

"Dünyamız, ahretimiz için faydalı olanları alacağız. Burada öğretmenlerimize ve ailelerimize çok büyük görevler düşüyor. Bir Norveç'te bizim 300 katımız kitap okunuyor, biz onların 5 katı kadar televizyon izliyoruz. Kitap okuma oranı bizde çok az. Kendimizi geliştirmemiz, büyütmemizin en önemli yolu kitaptır. Televizyonu az izleyin ama kitabı çok okuyun. Bizde bir yılda 23 milyon adet kitap basılırken Japonya'da 4,2 milyar adet basılıyor. O yüzden bu tür gençlik merkezimiz bütün yaptığımız faaliyetlerden daha önemlidir. Türkiye'nin geleceği KAYMEK gibi bu tür gençlik merkezlerinde gelişmektedir."

Konuşmasının ardından merkezin açılışını gerçekleştiren Yıldız, ebru sanatı yaptı, kendisine ilgi gösteren çocuklarla sohbet etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber