Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 16 Nisan 2014 - 15:03 Yorum: 0

"Enerjiden yılda bir çeyrek altın tasarruf mümkün"

Enerji Verimliliği Derneği Şubler Sorumlusu Öksüz:

'Enerjiden yılda bir çeyrek altın tasarruf mümkün'

KOCAELİ (AA) - Enerji Verimliliği Derneği Şubeler Sorumlusu İhsan Sabri Öksüz, enerji verimliliğini arttırmak için 21 ilde 34 bin kadınla görüştüklerini, enerji tasarrufunda yüzde 90'ın üzerinde başarıya ulaştıklarını belirterek, "Bu proje sayesinde aileler, bütçeye yılda bir çeyrek altın katkı sağlamış oldu" dedi.

Öksüz, derneğin Kocaeli Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, derneğin enerjinin etkin ve verimli kullanılabilmesi için farkındalık oluşturmak amacıyla 2008 yılında kurulduğunu söyledi.

 Dünyada 900 milyon insanın açlık sınırında yaşadığını, 1,5 milyar insanın ise suya ulaşmakta zorlandığına dikkati çeken Öksüz, enerjiyi ekonomik kullanmanın çok önemli olduğunu dile getirdi. 

"Enerji verimliliğini artırmak amacıyla 21 ilde 34 bin kadınla bir araya geldik, enerji tasarrufunda yüzde 90’ın üzerinde başarıya ulaştık" diyen Öksüz, şunları belirtti:

"Bu proje sayesinde aileler, bütçeye yılda bir çeyrek altın katkı sağlamış oldu. Bu, 'Türkiye’de 4 milyar liralık enerji tasarrufu' demek. Bu, çok önemli bir tasarruf çünkü enerjinin yüzde 28’ini kendimiz üretiyoruz, geri kalanını ithal ederek 60 milyar dolar ödüyoruz. Dernek olarak bunun azaltılması yoluna gidiyoruz. Enerji tasarrufu yapan firmalar, 5. bölge teşviği kapsamına alınacak."

Öksüz, devletin enerji için her yıl 5 milyar dolar yatırım yapması gerektiğine işaret ederek, çocuklara temiz ve iyi çevre bırakmak amacıyla enerjiyi doğru kullanmak gerektiğini vurguladı.

 Derneğin Kocaeli Şube Başkanı Ali Fuat Eyüboğlu da enerjinin daha verimli ve etkin kullanılması amacıyla çalışmaları sürdürdüklerini anlattı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber