Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Sağlık 29 Temmuz 2018 - 01:11 Yorum: 0

Enerjinin Anahtarı Nutraxin!

Hayatınızda ve işinizde enerjik olamıyorsanız bunun sebeplerinden biri vitamin eksikleri olabilir.

Enerjinin Anahtarı Nutraxin!

Hayatınızda ve işinizde enerjik olamıyorsanız bunun sebeplerinden biri vitamin eksikleri olabilir. Vitaminler nedir, vitaminler nasıl kullanılır ve vitaminlerin eksikliği vücutta nasıl anlaşılır gibi en çok merak edilen soruların yanıtları bu haberde!

Vitaminler Yağda ve suda çözünen vitaminler olarak ikiye ayrılır. Yağda çözünen vitaminler A, D, E, K vitaminleridir. Suda çözünen vitaminler ise B1, B2, B3, B5, B6,B12, C, Folik asit ve biyotin’dir.

Vitaminlerin vücudumuza kattıkları ve eksikliğinde yaşadığımız sorunlar nelerdir?

 

Vitamin A: Özellikle Göz sağlığında etkili bir vitamindir. Böbrekte bulunan tek vitamindir. Bağışıklık sistemine yardımcı olmaktadır. A vitamini eksikliğinde gece körlüğü görülebilir. Bağışıklık sisteminde düzensizlik ve hasar meydana gelir.

Vitamin D: Kemik gelişiminde ve bağışıklık üzerine etkisi büyüktür. halinde vücuda alınır. eksikliğinde çocuklarda raşitizm, yetişkinlerde ise osteomalaziye neden olur.

Vitamin E: Yaraların onarımında en etkili vitamindir. Protein dokusunda onarım sağlar. Kas geliştiricilerin kullanması gerek vitaminlerden biridir. Çocukların büyümesi için vitamin E gereklidir. Üreme organlarının gelişiminde aktif rolü vardır.

E vitamin eksikliğinde yaraların kapanması zaman alır. Kaslar erir ve hızlı yaşlanma görülür. Kısırlık sebebidir. Dolaşım sisteminde özellikle kalpte yorgunluğa neden olur.

Vitamin K: Özellikle kanın pıhtılaşmasında görev alır. Karaciğerde protrombin yapısına katılır. Kalın bağırsaktaki yararlı bakteriler sırasında kendiliğinden üretilir ve kalın bağırsak tarafından emilir. Kanserle savaşan vitaminler arasında vitamin K vardır.

Vitamin K eksikliğinde pıhtılaşma azalır ve kanama durdurulamaz. Kanserin yenilmesinde zorluk yaşanır.

Vitamin C: Besinlerdeki demirin kana geçişini hızlandırarak Kan yapımına dolaylı yoldan katılır. Savunma sisteminin çalışmasına yardımcıdır. Özellikle ağızdaki yaraların giderilmesinde ve onarılmasında yardımcı olur. Enfeksiyonları önler.

eksikliğinde Kan yapımı azalır. Savunma sistemi güçsüzleşir. Yaraların kapanması zaman alır ve enfeksiyon riski artar.

Vitamin B1: Metabolizmanın düzenlenmesini sağlar.

Vitamin B1 eksikliğinde sinir ve kalp hücreleri yıkımı artar beriberi denen hastalık ortaya çıkar.

Vitamin B2: Besinlerin metabolizmada işlevlenmesini sağlıyor. Alyuvarların oluşumu için faydalıdır. Gözlere ve deriye canlılık kazandırır.

Vitamin b2 eksikliğinde ariboflavinoz görülür. Çocuklarda gelişim bozukluğuna neden olur. Vücudun derisinde iltihaplanmaya sebebiyet verebilir.

 

Vitamin B3:  solunumun gerçekleşmesi için gerekli bir vitamindir. Yetersizliğinde pellagra hastalığı görülebilir. 

Vitamin B5: Derinin ve saçların canlı kalmasını sağlar. Eksikliğinde saçlarda dökülmeler ve kırılmalar meydana gelmektedir. Deride ise yaralar görülebilmektedir.

Vitamin B6: Protein sindirimi, beyin fonksiyonları, hormonların üretimi için gereklidir. Seks hormonlarını dengeler. Alerjik reaksiyonları önler. Eksikliğinde hafıza kaybı ve alerjik reaksiyonlarında artış gözlemlenir.

Vitamin B12: DNA metabolizmasında koenzim olarak görev yapar. Alyuvaların kapasitesini arttırır. Eksikliğinde anemi ve kilo kaybı gözlemlenir. Depresyona neden olur.

Folik Asit: DNA sentezi ve hücre bölünmesinde önemi olan bir vitamindir. Folat ya da B9 vitamini olarak da adlandırılır.

Biyotin: sağlıklı metabolizmal sistem, sinir, sindirim ve kardiyovasküler fonksiyonlar için hayati öneme sahip olan ve b7 vitamini olarak adlandırılan vitamindir.

Sıkça duyduğumuz Multivitaminler ne işe yaramaktadır?

içerisinde günlük besinlerin ve doğal maddelerin içerisinde bulunan vitamin kombinasyonu şeklinde olan bir vitamin çeşididir. Multivitaminler diyet yoluyla kaybedilen vitaminleri vücuda geri kazandırır. Multivitaminler ayrıca vitamin eksikliğini tedavi etmek için de kullanılabilir.

Dışarıdan Alınabilen Vitaminler İçin Doktorların Önerdiği Marka Nutraxin

Birçok vitamin bilindiği üzere dışarıdan alınması gereken vitaminler sınıfında yer alıyor. Vücudun üretmediği veya az ürettiği her vitamin organlarımızın sağlığı için çok önemli. Nutraxin’de ihtiyaç olan tüm vitaminler bulunuyor ve bu vitaminlerin düzenli kullanımında hem biyolojik hem de mental olarak rahatsızlıkların çözüldüğünü görebilmek mümkün. Eczanelerde de satılan Nutraxin ürünleri kendi sitesinde de özel indirimlerle satılıyor.

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber