Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 12 Mayıs 2016 - 13:23 Yorum: 0

Enerya’dan Antalya’ya 9 Yılda 120 Milyon Liralık Yatırım

Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, Antalya'nın yüzde 85'ine doğalgaz hatlarının bağlandığını ancak kullanımın sadece yüzde 27'lerle 46 bin abonede kaldığını...

Enerya’dan Antalya’ya 9 Yılda 120 Milyon Liralık Yatırım

Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, Antalya'nın yüzde 85'ine doğalgaz hatlarının bağlandığını ancak kullanımın sadece yüzde 27'lerle 46 bin abonede kaldığını söyledi.

Türkiye enerji sektörünün önemli isimlerinden olan Enerya yetkilileri, Antalya'daki doğalgaz yatırımları, yeni yatırım bölgeleri ve projeleriyle ilgili bilgi vermek amacıyla kent merkezinde bir otelde gazetecilerle bir araya geldi. STFA Enerji Grubu Başkanı ve Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, Enerya Antalya Bölge Müdürü Mürsel Parlak, Enerya Pazarlama Müdür Yardımcısı Arda Beştaş'ın da katıldığı toplantıda doğalgazın konforu ve ekonomik olduğu vurgusu yapıldı.

2016 YILI İÇİN 22 MİLYON TL YATIRIM

Genel Müdür Aslan Uzun, Antalya'da 2007 yılında başlayan yatırımlarının 2015 sonu itibariyle Antalya'da 98 milyon TL'ye ulaştığını söyledi. Uzun, Kepez'de 11, Konyaaltı'nda 15, Muratpaşa'da 14, Serik'te 4 mahalle olmak üzere toplam 44 mahalleye 891 kilometre hat imalatı yapıldığının altını çizdi.

Uzun, 2016 yılı yeni yatırım bölgelerindeki çalışmalara ilişkin şunları söyledi:

"Kepez'de Karşıyaka, Emek, Yeşilyurt, Gülveren Mahallerini, Muratpaşa'da ise Deniz, Altındağ, Memurevleri, Güvenlik, Gençlik, Çağlayan, Güzeloluk, Kızıltoprak Mahallelerini doğalgaz konforu ile buluşturacağız. 2016 yılı içerisinde Antalya için yapılması planlanan yatırım tutarı 22 milyon TL'dir. İki ilçede 197 kilometrekik hat imalatı yapılacaktır" dedi.

ANTALYA DOĞALGAZA KAYITSIZ KALDI

2007 yılından 2016 sonuna kadar Antalya'da toplam 120 milyon TL'lik yatırım tutarına ulaşılacağını belirten Uzun,"Toplam 56 mahallede bin 088 kilometre hat imalatı yapmış olacağız. 2015 sonu itibariyle yaklaşık 41 bin abone doğal gaz konforuna kavuşmuştur. Antalya, turizmin başkenti olmasına rağmen maalesef havası en kirli iller arasında da ilk sıralarda yer almaktadır. 2016 yılı sonu itibariyle 2007'den bu yana toplamda 120 milyon TL'lik yatırım yapmış olacağız" dedi.

Uzun, Enerya olarak Antalyalıların çağdaş, ekonomik ve konforlu bir yakıt olan doğalgazla buluşmaları için çalıştıklarını belirterek Antalya'dan talebin az olmasından da yakındı. Antalya'nın merkez ilçelerinin yüzde 85'inin kapısının önüne kadar doğalgaz boru hatlarının döşendiğini belirten Uzun, "Antalya'da 46 bin abonemiz var. Evlerin yüzde 85'ine kapıların önüne kadar boru hatları döşendi ancak sadece yüzde 27'lerde bir kullanım var. Sanırım Antalya'nın sıcak bir iklime sahip olması bu duruma neden oluyor. Kullanıcılarımız ise oldukça memnun. Son zamanlarda bir artış gözlendi" ifadelerini kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber