Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 22 Nisan 2015 - 14:24 Yorum: 0

“Engel Siz Misiniz?” Yarışması sonuçları açıklandı

“Engel Siz Misiniz?” konulu 1.Ulusal Resim Yarışması sonuçları açıklandı. Yoğun ilgi gören ve Türkiye genelinde 789 öğrencinin katıldığı yarışma, ortaokul ve lise kategorilerinde düzenlendi.

“Engel Siz Misiniz?” Yarışması sonuçları açıklandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilerle ilgili farkındalığı artırmaya yönelik olarak düzenlenen “Engel Siz Misiniz?” konulu 1.Ulusal Resim Yarışması sonuçları açıklandı. Yoğun ilgi gören ve Türkiye genelinde 789 öğrencinin katıldığı yarışma, ortaokul ve lise kategorilerinde düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Yüksel Göğebakan, Yrd. Doç. Dr. Mesut Yaşar ve Yrd. Doç. Dr. H. Serdar Mutlu ile Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Resim Öğretmeni Vehbi Kolçak ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Eğitim Şube Müdürü Mükremin Yağbasan’dan oluşan jürinin titiz değerlendirmesi sonucu yarışmada dereceye girenler belirlendi.

Birinciler Siirt ve Aksaray’dan

Ortaokul kategorisinde Siirt’ten yarışmaya katılan Didem Özdemir birinci; İzmir’den Nazlı Dilanur Keleş ikinci; Eskişehir’den Bentsu Tarak da üçüncü oldu. Aynı kategoride Manisa’dan katılan Neslihan Demir, Kahramanmaraş’tan Milsina Civan ve Burdur’dan Esra Altınkaynak mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

Lise kategorisinde Aksaray İlinden yarışmaya katılan Tuğba Akçay birinci; Kocaeli’nden Hande Nur Tuzla ikinci; Batman’dan Yunus Temiz üçüncü oldu. Aynı kategoride İstanbul’dan Ceyda Yücesoy, İzmit’ten Eda Ünal ve Aksaray’dan Yavuz Irmak mansiyon almaya değer görüldü.

Ödüller

Ortaokul öğrencileri için birincilik ödülü 1500 TL; ikincilik ödülü 1000 TL; üçüncülük ödülü 500 TL ve 3 adet mansiyonun her biri için 250 TL olarak verilecek.

Lise Öğrencileri için birincilik ödülü 2000 TL; ikincilik ödülü 1500 TL; üçüncülük ödülü 1000 TL ve 3 adet mansiyonun her biri için 500 TL ödül verilecek.                              

15 Mayıs 2015 tarihinde Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’nde düzenlenecek törenle ödüller sahiplerine teslim edilecek. Programda aynı zamanda açılacak sergiyle dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen eserler sanatseverlerle buluşturulacak.                                                    

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber